Lakselv 2012 - drømmefiskeri i verdensklasse…    

Lakselv 2012 - drømmefiskeri i verdensklasse…
Foto: Jesper Christensen, JC Fiskegrej og Fritid - Sæby

Af: Jesper Christensen, JC Fiskegrej og Fritid:
Efter en studietur sammen med et par engelske fiskemagasiner og Scanatura Norge, som jeg sælger fiskekort for til flere norske lakseelve, til Reisa Elva og Lakselv i 2011, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle derop igen. Derfor blev min fiskemakker, Christian Mørk, og jeg enige om, at jeg skulle arrangere en tur til Lakselv i 2012.

Alt blev bestilt, og fredag den 17. august rejste vi fra Ålborg Lufthavn kl. 07.00. Vores forventninger var helt ubeskrivelige, og laksefeberen havde allerede et godt tag i os.

Vel ankommen til Lakselv kl. 14.00 tog vi en taxi til Porsanger Vertshus, som kun ligger 1 km fra lufthavnen. Porsanger Vertshus ligger lige i centrum af Lakselv. Vi havde lejet en bil ved Lakselv Bilutleie Type V. Vi fik udleveret nøglerne til en Toyota Corolla årgang 85, men sikke en oplevelse. Fantastisk ”laksefiskebil” – en station waggon med plads til ALT.

Vi havde først fiskekort fra lørdag kl. 18.00, så vi havde god tid til at tage en tur langs elven. Lakselv Grunneierforeings daglige leder, Egil Liberg, viste mig en del hotspots på studieturen i 2011, hvilket var yderst givtigt for vores fiskeri. Vi havde kort til zone 1 og 3 i de otte dage, vi skulle fiske. Zone 1 er tættest ved udløbet, og zone 3 er øverst, inden den munder ud i et større vand for igen at snævre sig ind til elv igen. Der sælges henholdsvis 10, 9 og 11 stk. dagkort til hver af disse tre zoner, så man skal være ude i rigtig god tid for at få fiskekort til Lakselv. Udover disse 30 dagkort er der ca. 200 årskort-fiskere samt nogle private vald. Fiskedøgnet går fra 18.00-18.00, og sæsonen er juni, juli og august.  

Uanset om du er til flue, orm eller blink, kan Lakselv byde på det hele. Der er fine stryg og store pools, som bare oser langt væk af laks. Kun et af de steder, hvor vi fiskede, fik vi ikke laks. De første to dage fik vi fem mindre laks op til 5 kg, men så mange rigtig store laks. Den første af de store kom på land i zone 3, hvor jeg fik en blank laks på 14,4 kg.

Læs hele Jesper Christensens artikel om Lakselv i det nye nummer af Fiske Avisen.

Kilde: Fiske Avisen

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com