Salmo Trutta kalas

Kilde: Setrout i Herning (Kenneth Kjeldsen Nielsen) 

havoerred_sep_2013

Kors hvor det regnede, det stod ned i lårfede stråler. Men fiskefeberen rasede i kroppen og et sødt smil fra hustruen afgjorde sagen. 

Er man som jeg bidt af en gal lystfisker, er det bedre end lotto gevinst, at have en hustru som ved at det er nødvendig at fiske. Somme tider endda ret så tit. Det kan være vanskelig at finde sådan en mage. Nogle gange skal der flere forsøg til. Jeg er så super heldig i anden forsøg at have sådan en dejlig kvinde. Hurtigt ud i min altid kampklare fiskebus som altid er ladet med fluestænger til Skjern Å og Karup Å. Jeg valgte at køre til Karup Å.

Ved hytten holdt allerede et par biler. Da jeg steg ud så jeg Rene komme gående op til Parkeringspladsen. Han var mega våd, vandet drev af ham. Men smilet omkring hans læber var ikke til at tage fejl af og hans øjne røbede at der var sket noget ved åen. 

 Jeg spurgte ind til fiskeriet og blev lokket hen til bagage rummet på hans bil. For dælen, der lå to smukke havørreder, frisk fra fad. Den første bed sgu allerede kl. 17. Rene strålede som en lille sol medens regnen pissede ned. Midt i lykønskningerne og beundring af fangsten, så jeg ud af øjenkrogen endnu en fisker komme op fra åen med endnu en havbasse i pæn størrelse. Det var sgu da for vildt. 

Det var ”hønsetyven” alias Jens fra Gullestrup. Han strålede også som en lille sol og munden gik fra øre til øre! Vi stod der alle tre og alt den regn som pissede ned tror jeg ikke vi overhovedet bemærkede, før Rene begyndte at ryste af kulde. 

Jens mente at vi skulle drikke øl nu. Nu er det således at jeg normalt aldrig siger nej til den slags, især ikke hvis det kan deles med nogle herlige fiske kammerater. Men efter en del år i det her game, vidste jeg også at det ville være ret inteligent at fiske når bidelysten er så stor. 

Jeg kastede lige et blik på deres fluer, som var ens. Jens havde fået fluen af Rene, så den duede. Mærkeligt nok havde jeg en næsten identisk flue på mit forfang. Det sidste de sagde til mig var.” Nu skal du dæleme ikke ødelægge statistikken og komme tomhændet tilbage.

Jeg hverken gik eller løb ned til åen, jeg svævede helt beruset at fiske galskab og tro på noget ville bide sig fast i min fluen så snart den ramte vandspejlet. 

Stykket oven for elletræerne var mit mål. Jeg fiskede rask ned over stykket, kast efter kast blev lagt tæt inder under den modsatte bred. I hver eneste kast troede jeg på noget ville ske. Men det var jo helt vildt lyst efter min mening. Skumringen foretrækker jeg helt klart. Men for pokker de havde jo fanget tre fisk. 

Fluen blev lagt over i en dyb rende, hvor grøden stod højt en meter fra modsatte brink. Jeg tog fluen hurtigt ind for ikke at hænge i grøden. Pludselig rejste der sig en stor bølge bag fluen og jeg blev bange for at den ikke ville nå at bide før grøde bræmmen. Men jeg holdt fart på fluen og fisken tog resolut fluen i kanten bræmmen. 

Den strammede linen hårdt op og væltede rundt i overfladen. Den sad der sgu! Den drønede rundt i åen, jeg holdt den hårdt og den kvitterede med et par flotte spring. Men til sidst kunne jeg lande den. Jeg havde fisket i ti minutter, det var jo som at tage slik fra børn, tænkte jeg. Efter jeg havde fået den aflivet, blev den hængt op i en busk og jeg fiskede buen færdig. Men så måtte jeg op og vise gutterne at statistikken var intakt.

Jeg ”svævede” endnu engang hen over engen. Heldigvis var de stadig i Hytten og der blev dasket skuldre og lykønsket endnu engang. Vi blev enige om det absolut var en af de fisketure som ikke indtræffer hver år. Så et familie billede af vores fine havørreder blev hurtigt lavet. 

Mogens Nielsen som også var blevet sendt til åen med beskeden om ikke at bryde statistikken. Det var også tæt på for ham, da han rumsterende rundt mede en grov fætter i et minuts tid før den spyttede fluen ud. Det blev lidt sent i hytten den september aften. 

Men vi har stadig noget af det bedste havørred fiskeri der kan opdrives. Og husk på det en utrolig billig hobbyen jo oftere du bruger det, ja så bliver det næsten gratis. Skynd jer til åen, oplevelserne og den fantastiske natur venter på jer. 


Knæk og bræk til jer alle.
Jim Thaysen

 

Med ret til at bringe stof fra Seatrout, Herning

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
FutureFlt Forhandler - FutureFly Retailer 

Er du til lystfiskeri efter laks og havørred, så se her!

Foreningsinfo2. september 2013
Af Jan Møller Jensen (formand HSF)

havørred  8,8 kglaks_v_tjæreovnene

Er du til lystfiskeri i det midt- og vestjyske, får du nu en enestående mulighed for fiskeri efter bl.a. laks og havørreder i noget af landets bedste fiskevand.

To af de veletablerede lystfiskerforeninger, Aulum-Haderup Sportsfiskerforening og Herning Sportsfiskerforening indleder et samarbejde fra sæsonen 2014. En midt-vestjysk helhedsløsning kalder vi det. Denne helhedsløsning vil tilgodese enhver lystfisker med hang til fiskeri efter bl.a. store blanke forårslaks, sommerlaks og grilse, store vægtige havørreder samt tunge gedder. Samarbejdet giver adgang til mere end 120 km. fiskevand.

Dette samarbejde udmøntes i en perlerække af fiskemuligheder ved nogle af Danmarks bedste åer. Dette eksklusive fiskeri tilbydes til en meget attraktiv pris.

Du tilbydes f. eks.:

  • Højsæson hele året
  • Lakse- og havørredfiskeri i Skjern å, Vorgod å og Storå. Klassiske steder ved Skjern å som Sdr. Felding, Skarrild og Hesselvig og ved Vorgod å omkring Nr. Vium kirke og Gåsdal ved Troldhede. Ved Storåen er der et fint fiskeri omkring Hodsager
  • Havørredfiskeri i Karup å ved  Hagebro, Vormstrup, Sdr. Resen, Overtorp, Nedertorp og ved Karup by og Ålykke samt ved Hessellund
  • Havørredfiskeri på de bedste strækninger ved Haderis å
  • Et dobbelt medlemsskab af de to foreninger til 1800,- kr.

Der vil naturligvis også være mulighed for pürchfiskeri efter stalling og bækørreder i Fjederholt å, Rind å, Karstoft å og Storå samt fiskeri fra foreningsbåd efter gedder og aborrer i Sunds sø.

Dette tilbud giver gamle og nye medlemmer en fantastisk mulighed for at færdes i – og nyde noget helt enestående og unikt af Danmarks natur.

hsf+ahsf

Del dette:

Video - fangster i Karup Å - 1

Via Kenneth Kjeldsen Nielsen - Seatrout, Herning

Flemming Andersen fanger 5.6 kg havørred i Karup Å - Klik her

Kenneth Kjeldsen Nielsen - Seatrout, Herning 

Video - fangster i Karup Å - 2

Via Kenneth Kjeldsen Nielsen - Seatrout, Herning

På en stormende dag, med drivende grøde - Klik her

Kenneth Kjeldsen Nielsen - Seatrout, Herning
JSN Dome is designed by JoomlaShine.com