Endelig – 16. april – Laksefiskeriet kan atter indtage sin plads

En længe ventet dato for mange danske Laksefiskere…

I Gudenåen har der længe været fisket efter Laksen her i 2015, og i øvrigt også med mere eller mindre held, da knap en halv snes laks op til knap otte kg er landet.

De vestvendte vandløb har dog sædvanen tro måtte vente til – ja nu 16. april – tidligere 01. april, men det er en regel som de fleste for længst har indfundet sig med.

Her aftenen før det går løs, trisser mange en Laksefisker – inklusiv mig selv – rundt og pudser det sidste grej med mere af, før end det går løs i morgen med premieren.

Det store rykind kan måske i år forplante sig lidt over de kommende dage, da der ligger en weekend tæt på premieredagen – men mon ikke vandløbene får stort besøg i morgen – traditionerne skal jo holdes i hævd.

Skjern Å, Storåen, Varde Å, Kongeåen, Brede Å, Vidå, Ribe Å, Sneum Å, Flads Å, med mere – alle er de nu klar til at tage mod de mange utålmodige Laksefiskere – og mon ikke de første Laks kommer på tavlen allerede torsdag den 16. april.

Vi vil selvfølgelig her på Lystfisker-liv.dk og Dansklaksefiskeri.dk følge med i sæsonen og bringe nyt når vi kan, herunder rapporter fra de mange Laksefiskere vi kender ude i det ganske land.

Selv tager jeg i morgen tidlig klokken 04.45 af sted sammen med min super gode ven og fiskekammerat Jan Erik ud til Storåen, nærmere betegnet til Vemb Lystfiskerforening. Et sted jeg de to sidst sæsoner har fisket med meget gode fiskerkammerater, og her for tredje gang i træk som medlem af foreningen derude.

Vi glæder os begge meget til at komme derud og møde gutterne. De to sidste år har jeg oplevet at se Laks springe i Storåen ved Vemb, og ikke mindst se Laks på land på premiere dagen.

Hvor fiskeriet efter Laksen de efterfølgende uger vil bringe en hen, må vise sig efter hvordan meldingerne indløber.

Man håber selvfølgelig altid på mange Laks i åen, men personligt dog ikke, at Storåen lige som sidste år allerede efter ca. 14 dage måtte melde stop for store Laks nogle af stederne – allerede 3. maj var der delvis Laksestop med Laks over 75 cm – men nu må vi se.

Knæk og bræk til jer alle derude i eventyrets land…

 

14_Finn_Nielsen_2

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com