Karup Å Havørred på 87 cm og 9,06 kg.

Fantastiske Karup Å. 

15-aafiskeri_248
Skulle lige prøve stykket en gang mere. En god fisk tager fluen og en lang og besværlig fight begynder. Den er vild i starten og trækker nedad åen. Jeg kommer ret på den og får nogenlunde styr over den og ligger godt pres på, mens den tager nogle ture op og ned af åen. 

Jeg ser den i glimt, det er en god fisk og anslår den til en god 6 kgs. Den trækker længere ned og begynder at komme inden for rækkevidde. Den er inde ved nettet og jeg rører den nogle gange, men den er for frisk og bliver mere vild og svømmer længere ud. 

Den trækker igen længere ned og begynder at være roligere og jeg prøver igen, men den står skråt i vandet og er svær at få i nettet med halen først. Jeg prøver en del gange men hver gang svømmer den et par meter længere ud pludselig tager en vis herre ved den og den farer ind under brinken i ubehagelig lang tid.

Jeg får den trukket ud med grøde på forfanget – det flader af igen. Både mine arme og ben er efterhånden ved at ryste af anstrengelserne og jeg er klar over at den er noget større en først antaget og en ny mulig PR. fisk. Den trækker videre ned og er nu træt men den står igen skråt i vandet og er svær at få i nettet. Jeg kan se den er kroget yderst i undermunden, så det er bare med at have is i maven og vente til chancen er optimal.

Tidligere havde jeg hilst på Mogens Styhr. Jeg ved ikke om han er indefor råberækkevidde, eller om der er andre så jeg begynder at pifte og råbe om der er nogen. Det hørte han heldigvis og kommer til hjælp.

Den er stadig svær at lande og ved de første par forsøg kommer den ikke rigtigt ind, og Mogens trækker rutineret nettet væk og venter til den ligger rigtigt. "Så kan du godt sænke stangen lyder det" og den glider omsider i nettet efter omtrent en halv times fight. 


Hvilken smuk fisk en bred og dyb han og ny PR. 

En stor tak til Mogens Styhr for landing og fotografering. 

Knæk og Bræk
Ivan Nielsen


Et kæmpe tillykke herfra Ivan - og 1000 tak fordi vi må bringe det her på sitet
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

Storåen, Munker, Havørred og Laks

"Glade drenge ved åen"

Kim Sørensen og Daniel Holm havde en god dag ved åen, hvor både havørred og Laks lod sig overliste

15-aafiskeri_241
Ingen er vel i tvivl om fluevalget - Munker fluer


 
Ham der Kim Sørensen, kender sit vand og sine fluer. 1000 tak for en vidunderlig og uforglemmelig dag Kim. Laks og en havørred til mig. Jeg er en labrador og har nu også fanget en flue laks i dk. Kim fiskede hele dagen i mit bagvand og samlede op, han fik en laks og to havørreder, jeg må have glemt.
Daniel Holm 

Via Kim Sørensen
Finn Nielsen

Lystfisker-liv.dk 

Double - to flotte havørreder på en halv time

Ivan Nielsen har igen været i Karup Å

Jeg var taget til Karup Å trods blæst og høj vandstand - ikke lige min livret.

15-aafiskeri_175

Men det blev en aften hvor alt gik op i en højere enhed. Efter ca. 10 minutter tager en fin fisk fluen hårdt og giver en god fight. En fin fisk med mærker efter lus på 65 cm og 3,62 kg. 


Ca. 15 minutter senere tager endnu en havørred fluen. Den føltes tungere og fighten forløber uden den store dramatik, hvor den går dybt op og ned af åen. 

Samme medfisker kommer til hjælp med landning og fotografering. Stor tak til ham.

En flot meget kraftig hanfisk på 77,5 cm og 6,86 kg - helt fantastisk oplevelse. 


Knæk og Bræk 
Ivan

Nyt fra Midtjylland - Karup Å med flere

Hej Finn - Nyt fra Karup Å.

Grødeskæringen er i fuld gang i Karup Å. Desværre har der været lidt knas med opsamlingen ved Resen Bro. Derfor har fiskeriet helt til fjorden været lidt ustabilt med generende grøde. Nu starter turen fra Resen Bro over Hagebro til Skive Fjord. Er man opmærksom, og kommer til Karup Å bag grødeskæringen, kan man få et fantastisk fiskeri.

Prøv at orientere jer inden en lang køretur. Det er en kæmpe skuffelse at have kørt 100 km for at møde en å, der er fyldt med grøde. Desværre er der ikke nogen pålidelige opdatering nogen steder. Regn, blæst samt defekt grødespærringer kan ødelægge, det man troede skulle blive en god fiskedag/nat.

Kender man en lokal kan man ringe eller giver fangsterne på fangstrapporten ofte en god indikation om åen er fiskbart. Når grødeskæringen er afsluttet kommer der meddelelser på kommunernes hjemmesider.Link: http://kommune.viborg.dk/Borger/Natur,-miljoe-og-affald/Soer-og-vandloeb/Vandloeb/Hvor-skaerer-kommunen-groede/Karupaa

Fiskeriet er stilnet lidt af efter konkurrencen, men stadig på et historisk højt niveau.  Der fanges dagligt mange og meget fine fisk. Den kolde sommer har været god ved fiskene og mange af de fisk ,der fanges er både friske fra fjorden/havet og samtidig fede og blanke.

Hovedparten af de fisk jeg har set fanget de sidste uger er blanke og i en fantastisk flot stand. Det er overraskende så få mørke fisk, der fanges når man tænker på, at der kom rigtig mange fisk op i maj, juni og juli.

Havde selv en fin uge 33. Fire fisk på tre ture og med det sædvanlige fine Karup Å snit på omkring 3 kg.

15-aafiskeri_186

Specielt torsdag aften var der perfekt havørredvejr. Resultatet var to fine fisk på 3,2 kilo og 2,1 kilo fanget på mit sædvanlige stræk på 1,5 timers fiskeri. 

Jeg har kæmpet lidt for at holde mit 50% gennemsnit. Jeg har nu fanget 7 fisk på 16 turer, godkendt da jeg ikke fisker mere end et par timer pr. tur.

De øvrige åer i området fanget ligeledes godt. Gode fisk i Skals Å, Simested Å, Fiskbæk Å og Jordbromølle Å. 

Som det fremgår af de øvrige rapporter på siden er der fint fiskeri i alle åer helt ud til Hals Barre. 


Knæk og bræk.
Henrik Ravn

"Munker-fluer" - Havørreder - Storåen leverer...

Frank Bryde Thornild og Kim Sørensen, bag fluen, bag fiskene...


Storåen...


Har i dag haft sønnens svigerfar med til åen. Det sker nok ikke igen. Er da sjældent blevet fisket så grundigt under gulvtæppet. 

Det var en fantastisk dag. Han har ikke fisket i flere år, men da først rusten var blevet banket af, og den rigtige flue sat på forfanget, gik det slag i slag.


To flotte havørreder på 57 cm og 61 cm.

Frank Bryde Thornild


Laks kan "Munker-fluerne" jo så også overliste i Storåen...

15_dansk_laks_119   15_dansk_laks_120

Dusty Miller Munker leverer igen. 70 cm blank laks med mærker efter lus. C&R.

Frank Bryde Thornild

 

Storåen - fortsat...

"Another day at the office"

15-aafiskeri_165

"Munkerfluerne" leverer igen, og ikke mindst er det super flotte havørreder, der er i Storåen - fanget mindt på dagen

"End of the day. It's hard to be a fisher..."


 

Kim Sørensen

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com