Skøn Laks i starten af maj

09. maj - Skøn formiddag i en for årstiden ekstrem lav og klar Skjern Å.

Valgte at starte fiskeriet på et dejligt stykke, som jeg desværre fisker sjældent på grund af højt fiskepres. I dag var der dog ikke et øje.

17_laks_dk_78

Maj måned markerer for mig starten på det lidt hurtigere tværstrøms/opstrøms fiskeri, som jeg egentlig bedre kan lide end det dybe langsomme nedstrøms spin i april. Nedstrøms-spin er dog drøneffektivt, når det er koldt.

Efter ca. 40 minutters fiskeri kom jeg til udgangen af et sving, hvor en lille pynt giver et perfekt strømskel på modsatte side. En plads som jeg tidligere har fanget på. Jeg lagde spinneren tværstrøms ca. en halv meter oven for pynten og startede indspinningen.

Da spinneren svingede rundt nedstrøms ud for plads fik jeg to hårde dunk i stangen og nåede at få fornemmelsen af at jeg tabte spinneren et halvt sekund, som man tit gør lige i hugget.... og dernæst skete der ikke en skid!!!


Jeg var sikker på, at det var en Laks jeg havde mærket, så jeg satte mig i græsset og sank spyttet mens jeg skiftede spinner til en orange i stedet for den gul/sorte. Da jeg fiskede til pladsen igen skete der dog intet, så jeg fiskede mig dernæst ca. 50 meter ned ad åen for at give fisken lidt pause.

Dernæst gik jeg retur til pladsen og skiftede til en naturbrun spinner, som ofte er suveræn i klart vand. Første kast til pladsen og to omdrejninger på hjulet, og BANG så sad der en flot Laks på spinneren.  

En hurtig hektisk fight med flere spring senere kunne jeg lande en fin Laks på ca. 95 cm.

17_laks_dk_77

Et hurtigt foto af fisken, som nok har stået et par uger i åen, og dernæst kunne fisken svømme retur i sit rette element.

Skønt med så meget plads, der er blevet ved åen…


Med venlig hilsen
Torben Smedegaard

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com