Ny Stor Laks fra fantastiske Skjern Å

Hvilket fantastisk lakseår for Skjern Å. Rekordmange laks og deriblandt mange store fisk.

For mig kom kulminationen på et godt forår i dag med en usædvanlig bred og høj nysteget hanlaks på 113 cm. En fisk som jeg med de proportioner vil anslå til at veje mellem 15 og 17 kg. Det er dog rent gætværk, da fisken er langt større end alt andet jeg har fanget i lakseåerne.

Jeg havde fisket ca. et par timer i dag, da jeg med min brune spinner nåede ned til en virkelig topplads på fiskestrækket. Pladsen har 10-12 meter Kogleaks, hvor der går et super strømskel ud fra.

Jeg lagde spinneren på tværs og ca. en halv meter ovenfor spidsen af bevoksningen, og lod dernæst spinneren svinge hurtigt og aggressivt ud fra standpladsen. Et par meter fra modsatte bred kom der et mega tungt hug og derefter et dybt tungt udløb til modsatte bred.

De næste 5-7 minutter gik fisken dybt, og hver gang jeg løftede i den svarede den igen ved ubekymret at tage et dybt langsomt udløb.

Jeg var allerede da klar over at dette var en fisk i en kaliber, som jeg ikke før havde oplevet ved lakseåerne.

Efter nogen tid gik jeg et godt stykke nedstrøms for Laksen og fik den derved tippet i strømmen. Derefter tog fanden ved den og den tog et langt hurtigt udløb efterfulgt af et spring, hvor den nærmest lignede en ko der falder i vandet. Der stod i hvert fald vand til alle sider. Derefter fulgte flere seje udløb inden jeg til sidst kunne gribe denne kæmpe Laks i halen.

17_laks_dk_142

Et par hurtige "selfies" med fisken i vandet, og dernæst kunne jeg holde Laksen et minuts tid op mod strømmen, inden den med et slag med halen kunne svømme retur i rette element.

Sikke en oplevelse. Adrenalinet har stadig ikke helt lagt sig. Men fedt at se så stor og flot en Laks svømme retur og forhåbentlig bidrage til kommende generationers laksefiskeri.

Med venlig hilsen
Torben Smedegaard


Et mega tillykke herfra Torben, og som tidligere 1000 tak fordi du deler dine fantastiske oplevelser med vores læsere
Redaktionen


 

14_Finn_Nielsen_2

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com