”Fluer og Fiskere” - Teddy´s Rejeflue

Kig forbi, så finder vi en flue som jeg ved kan bruges...

Der var nu gået et år siden efter min start som fluefisker. Jeg havde fået ”fluefisker feber”, - i øvrigt en af de skønneste febre jeg har haft!

Nå men der skulle ske noget nyt, og ligesom i dag kommer der hele tiden nye og bedre stænger på markedet. Jeg måtte have en bedre stang. Valget faldt på en Orvis Allrounder 8.3”, #7. Det var en mere kraftig stang end min første og den skulle ifølge diverse kataloger og salgsannoncer også kunne tumle havørred fiskeriet. Det gamle hjul og line kunne uden videre bruges på denne stang så der blev ikke købt andet nyt grej end stangen.

Der blev fisket på livet løs, og da sæsonen var slut havde jeg fanget ikke ringere end otte fine bækørreder, - alle på flue. Den største målte hele 40 cm. Jo det gik skam fremefter.

Min gode ven og læremester, Teddy Christensen, mente dog at jeg nok burde købe en lidt kraftigere stang til havørred fiskeriet. Du skal ha´ en stang til en tungere line og nogle lidt større fluer, - sagde han! Han havde nok ret. De fleste andre jeg mødte langs Uggerby Å brugte rigtig nok grej beregnet til #8/9 og synkeliner op til synke 4.

Efter flere samtaler med Go-Fishing, som var forhandler af Orvis, faldt valget på en Orvis Nine by Nine, altså en 9.0” #9 stang. Mit hjul var også blevet for lille, så også dette måtte udskiftes. Her faldt valget på et Hardy Marguis #10. En ny line fra Cortland, en synke 4, blev også købt.

Igen henvendte jeg mig til min gode ven Teddy, - hvilke fluer skulle jeg nu bruge? nu gjaldt det havørreder……………! Kig forbi, så finder vi en flue som jeg ved kan bruges, sagde Teddy med et skævt smil på læben. Teddy fangede med jævne mellemrum en havørred og han kendte åen som sin egen bukselomme, så der var ingen tvivl hos mig, jeg måtte binde en ny flue.

Efter flere timers snak frem og tilbage og mange kig i Teddy´s altid fyldte flueæsker, faldt valget på Teddy´s Rejeflue.

     
                 
Flue: Bundet af Milton Christensen - Foto: Finn Nielsen

Bindemønster:

Krog: Mustad 36890 str. 4-8
Tråd: Benneccihi 12/0 # rød
Tag: Hot orange uldgarn
Hale: 5-6 stk. orange bucktail hår, derefter lille bundt guldfasan tippet
Krop: Hot orange uldgarn
Rib: Tynd oval guldtinsel
Krops-hackle: Orange hane saddel fjer.
Hackle: Orange hønehackle bundet under krogen
Vinge: Lille bundt guldfasan tippet, over to stk. røde guldfasan hackler
Hoved: Rød

Den opmærksomme læser har nok allerede set ligheden med den på den tid mest omtalte flue
nemlig General Practitioner. Opfundet af  Esmond Drury i 1953. Fik også patent på en trekrog som blev anvendt til blandt andet nævnte flue.

Teddy´s model, er blot bundet lidt enklere men dog med en hvis lighed. Fluen blev i hvert fald min nye tro på, at nu kunne jeg fange mine første havørreder.

Mvh
Milton Christensen

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com