Rottefluer ad libitum, samt mandehørm...

Tredje bindeweekend med rottefluer - Ondatra (Bisamrotte)...
Fruen og datteren er sendt ud af huset – der er dømt mandehørm.

Herunder med fluebinding, og heraf med ”rotte-fluer” ad libitum, ja og så alt det andet, såsom special øl, røget whisky, god rødvin, god mad og ikke mindst godt kammeratskab med gutterne. Hvilken lørdag eftermiddag, aften og sikkert sent hen mod natten......

Glæder mig til klokken bliver 14.00.
13_future_fly_110
Det er tredje bindeweekend, så vi må efterhånden have fluer nok til sæsonstarten på laksefiskeriet om godt en uge.

PS: Opdateres efterfølgende... 

Forventningens glæde – er ofte – den største!
Når nu det alligevel er sådan, hvorfor så ikke udnytte det fuldt ud. Det har vi nogle gode fiskekammaerater sammen gjort omkring fluestikket i en del år.

Ud over fluerne bliver det også til en hel del andet, når vi holder vore ”maraton fluebinder dage”, gerne omkring 10 timer i træk.

Så krydres fluebindingen også af emner som: whiskysmagninger inden for den røgede del af spektret (peated), et par special øl, gode rødvine og dertil godt mad – altsammen tilsat en masse godt humør og en masse grin (ikke mindst sidst på aftenen........!). 

Den nye lakse- og havørredsæson vendes og drejes, der fanges et hav af laks og havørred på nethinden, og de bliver størrer og størrer...........! Mandehørm af store dimensioner...........!

Ja, forventningers glæder fejler ikke noget.


Tema for 2013 - Zonkerfluer
I 2013 har temaet været fluer lavet med skind – zonkerfluer – af American Opossum og American Ondatra. Ud over at det har givet os nogle flotte fluer at fiske med, har det også givet os en del færdigheder inden for fluebindingen, og deraf nye måder at gribe tingene an på.

I januar startede vi op med forberedelserne i form af, at jeg ”underviste” i hvordan man skærer skindende (det har jeg så sjovt nok fået lov til lige siden...............!). Men det blev da også til et par fluer.

Næste projekt var så Fluebinder Workshoppen med FutureFly (super leverandør af skind fra American Opossum og American Ondatra), her var der muligheder for at prøve sig frem med at skære skindende og ikke mindst se topproffesionelle fluebindere efterfølgende lave Zonkerfluer.

13_future_fly_114   13_future_fly_116


13_future_fly_111   13_future_fly_112

13_future_fly_113   13_future_fly_115
                                           Her er der dog smugtræning i campingvognen - både hvad fluer og whisky angår......!

                                     13_future_fly_127
                                                                             Resultat fra denne aften fra Jan Erik - smukt!

Så var der basis for den næste maratonaften, der dog blev afkortet et par timer grundet snevejr, men der kom nogle super flotte fluer ud af det. Jan Erik har taget nogle fine billeder af sine Zonkerfluer. Se dem ovenover.Sidste weekend stod den så på forårets sidste session med Zonkerfluer, her op til kommende sæson med Danske Laksefiskeri – i skrivende stund 10. april – som ligger lige om hjørnet, om en uge.
10 timer med Zonkerfluer, og alt det øvrige tilbehør blev det til - billederne taler for sig selv - der var dømt koncentration, sådan da.......

13_future_fly_128
                     13_future_fly_129

                     13_future_fly_130

13_future_fly_131

 Her er et par af de fluer som det blev til: Fluer bundet af Finn Nielsen - Tired by Finn Nielsen

Herefter er vi klar til at starte den nye laksesæson op, som er lige om hjørnet. Vi fisker alle tre i uge 1 efter premiereugen i Skjern Å på 1926's vand, og her støder et par andre af vores fælles fiskekammerater til, herunder den 22. og 23. april (sæsonstart 16. april). Glæder mig meget til at hilse på Anders, Martin og Michael Koch ved Skjern Å, Varde Å og Storåen.

Selv er jeg til premieren i Storåen, hvor jeg er inviteret af storlaksefiskerne og fluebinderne Frank Bryde Thornild, Kim Sørensen og Claus Enggård - det bliver stort, det glæder jeg mig vildt til, starter med overnatning den 15. april ved Frank.

Til slut en MEGA tak for de mange gode timer sammen til Jan Erik og Kurt. Forventningens glæde er som tidlige nævnt stor, meget stor, så jeg ser frem til mange gode timer sammen med jer og et par stykker mere, når vi fisker sammen i Skjern Å, Storåen, Varde Å og Norge - eller når vi igen til efteråret mødes ved fluestikket, whiskyen, rødvinen, en øl, god mad og ikke mindst godt og humørfyldt kammeratskab.

Til alle: vel mødt derude i eventyrets land med håber om at en laks eller havørred vil skyde frem i strømmen og gribe jeres flue.

Knæk og bræk
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
FutureFly forhandler - Retailer 
JSN Dome template designed by JoomlaShine.com