Spey Days - Scotland

Ja ja ja ja, det blev en nul-tur...

Så er det på plads - meeeeeen for sulen sørme mig, det var som Bass Olav ville have sagt  “det er sgu det bedste sted at være og IKKE at fange en laks”.

River Spey the Brae Water, puha da, var en dejlig oplevelse og River Spey vil høre til en af de flotteste elve jeg har besøgt. Sjældent har jeg set så meget fantastisk fluevand kilometre efter kilometre og med en storslået natur, hvor både fiskeørn og kongeørn svævede lige over os.

Vejret var tilgiveligt med stunder der mindede om forår, - skotsk forår vel at maerke. Blæst, regn, sol, slud, koldt og lunt, vi fik det hele med.

Men med kun otte Springere fanget på hele elven HELE ugen, så var det noget svært at finde dem der skulle være på vore beats.


Drivtømmer og naturlig bænk - Mark fisker Brae Water Beat 3, i silende regn - Hytten på Beat 3 fyldt med røverhistorier

Koch i “The Dipple” - Lidt voksent drivtømmer - Svanerne I “The Grilse Pool” ville bare ikke flytte sig og svømmede flere gange henover fluelinen

Det var ellers ikke fordi, at vi fem rimeligt gæve fiskere ikke gav den gas og fik pisket de whiskey-producerende strømme til både skamme og skummende hvirvler. Selv vore Ghillies var godt tilfredse med vore forsøg, så det var ikke inputtet der fejlede noget, men outputtet, der desværre ikke levede op til omgivelserne og de historiske Malt-sagnomspundne fortællinger på de gamle vægge i hytterne - vel vidende, at de hisrorier ofte var blevet kreerede under indtagelse af flere “pints” af “wee” Drams i løbet af en fiskedag.

14_kochs-klumme_131
                Dejligt med så mange Koch Stænger i “racken” og det var ikke kun mine...


Mark i “The Dipple” - Mark og Ghillien lægger taktikken - Bare smukt!!!

Lower Eve rigelig strøm til forårsfiskeri - Andrew i “The Green Bank” her var der en klækning igang og det væltede rundt med de største bækørreder jeg har set længe, flere op til 5 pund - Forårsstemning 
 
Klækning af “Dark Olives” blev jeg fortalt, og de store bækørreder gik virkeligt til fadet - Skotsks læskur - Kanonpool og ikke mange chancer for modfiske her med de skrænter 

Andrew og hans sjak fiskede her I samme uge sidste år og fik 15 springere på tre dage. I eksempelvis the Dipple Pool, stod der over 100 springere, men i år var den fuldstændig tom, og sådan er det med springer-fiskeriet i vore nyere tider. Intet er som det “var” og står skrevet i de gamle log-bøger, dengang!

Ja dengang, hvor man kun fiskede indtil frokost klokken 13.00 og gerne havde landet mellem 10 og 30 springere per fisker på de nedre beats lige fra premieren og frem til sommeren startede og antallet af “wee” Drams bestemte om man vendte tilbage til bækken for at få endnu et dusin springere inden fyraften klokken 17.00 . Ak ja hvor må det have været hårdt, ikke noget at sige til at laksefiskere dengang sjældent blev mere end 85 år.


14_kochs-klumme_141 
 Gordon Arms, lystfiskernes paradis, i hvert fald klokken 08.00, når Eggs and Bacon røg på bordet

 
The Ghillies Bar, der kunne man få en god Guiness eller fire... - Outfittet er stadig det bedste Lewis Tweed - Morgen samling med “the Ghillies and the boyz” 

Der er egentligt ikke så meget at fortælle udover, at vi fik skudt en hel del line af på vore tre dage her og alt blev virkeligt forsøgt. Nyd de fine pools, den storslåede natur og se frem til den danske premiere, der forhåbentlig kan sætte nye rekorder i størrelser og antal.

14_kochs-klumme_145
Køreturen hjem over bjergene med udsigt til den dramatik der udspiller sig, når varm luft fyger henover snedækkede bjergtoppe.


14_kochs-klumme_146 
River Avon, smukt tilløb til River Spey. Næste gang jeg kommer denne vej, er der blade på birketrærne og så kan jeg ikke se vandet. 

Nye eventyr venter igen allerede om et par uger når jeg får besøg fra Danmark, af nogle laksefiskere, der forhåbentligt er bedre til at finde laksene end jeg. Men inden da, når jeg nok et smut på River Don og Breda, her er det da til at finde fiskene hvis de er der. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

lfl5cm

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com