Lystfiskere krydser fingre: En dårlige generalprøve giver en god premiere

AF: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Publiceret 12. april 2018 kl. 18:35

De dygtige og heldige fiskere på premieredagen viser ofte deres fangst frem. Her fra 2012 er det Peter Wadmann med laks på 15,8 kilo, Mogens Nielsen med laks på 6,7 kilo og Henrik Poulsen med laks på 8,9 kilo. Det kan blive noget mere sløjt i år.

 

Arkivfoto: Johan Gadegaard

Ti lystfiskere har i denne uge fisket efter laks i Storå. De fangede tilsammen én blanklaks. Så optimismen før næste uges premiere på laksefiskeriet er i bund.

Holstebro: Ti udvalgte lystfiskere har siden i søndag holdt generalprøve på laksefiskeriet i Storå, som er en del at et forskningsprojekt med DTU Aqua.

Men fiskeriet har været en skuffelse, og lystfiskerne er derfor nervøse med hensyn til premieren på laksefiskeriet på mandag.

- Vi har fanget én blanklaks siden i søndags, så det har været en meget stor skuffelse. Vi er lidt uforstående, for det har været nogle rutinerede fiskere, vi har fisket i meget store stræk i åen og været på de allerbedste pladser, vi kender. Så hvad årsagen til det sløje resultat er, ved vi ikke, siger John Balleby, der var en af de ti fiskere, der var udvalgt og godkendt af DTU Aqua til at fiske efter laks i denne uge.

Hvis mundheldet om, at en dårlig generalprøve giver en god premiere, så kan lystfiskerne godt glæde sig.

- Så bliver det den vildeste premiere nogensinde, siger John Balleby med et lille grin.

Han krydser fingre for, at laksene ikke er trukket op i åen endnu.

Sidste år ved denne tid var der fanget cirka 200 laks i Gudenåen, i år er der fanget 10-15 stykker, og de er fanget indenfor de seneste dage.

- Det har været lidt koldere end normalt. Normalt kommer laksen i Storå, når der fanges sild i Thorsminde, og de første sild er først lige blevet fanget. Så vi krydser fingre for, at laksene er på vej, siger John Balleby.

Nedgangen i antallet af laks kan også skyldes et naturligt dyk.

- Det kan jeg næsten ikke tro. Det vil være et meget voldsomt stort dyk i forhold til de tidligere år, siger John Balleby.

Der er dog også gode nyheder til lystfiskerne, for et andet forsøg, hvor man udstyrer fiskeynglen i åen - de kommende stor laks - med små radiosendere, er slut, og der fik man ret hurtigt fanget det lakseyngel, der skulle bruges til forsøget.

Forsøget med at sætte radiosendere på tidligt fangede laks, for at se om de overlever, fortsætter måske efter laksepremieren - hvis fiskeriet bliver bedre.

Der er premiere på laksefiskeriet på mandag - den 16. april - hvor der fra morgenstunden traditionelt er flere hundrede lystfiskere langs åen, der alle drømmer om at få en af de helt store laks på krogen.

Kilde: Dagbladet Holstebro Struer

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com