Så er vi i gang…

Laksefiskeriet og dermed ulidelig lang ventetid er ovre – så er vi i gang.

Med antallet af biler ved såvel Skjern Å Storåen og Varde Å – ja så havde ventetiden været lang. Selvfølgelig er denne dag – den 16. april – en traditionsrig dag. Man møde med gode venner, mange har man grundet Laksefiskeriet ikke set det sidste halve år.

Selv var jeg som bekendt ved Storåen og her kunne man godt se at det var tiltrængt at komme i gang, og for øvrigt var det ikke kun premieredagen der gav mange lystfiskere ved åen – den kommende konfirmationstid og de sidste feriedage skal brændes af.
 

At det ikke kun er Laksen der tæller oplevede vi atter en gang, da Jan Erik og jeg tog af sted allerede søndag tidlig – campingvognen på plads.
 

Herefter ind til Kim Sørensen og de øvrige ”rødder”. Fantastisk mad og drikke, fluebinding og ikke mindst masser af gøgl og røverhistorier – super aften og stor tak til Kim.
 

På premiere dagen mødtes vi alle ved Vemb på deres stykke af Storåen – 30 mand hele dagen – det er til at holde ud og man kender 90 % af gutterne – det er sgu fedt. At vejret så viste sig fra en nærmest uvirkelig kant – det blæste nærmest ikke og der var lunt – det er der godt nok langt imellem.

Spådommene og spekulationerne med om der er Laks er altid mange. Men fakta var at Storåen var rundt regnet 50 cm – i hvert fald – under normalen for årstiden. Det sammenholdt med kulde i lang tid var det store spørgsmålstegn. Var der Laks???
 

Ja det var der, både Laks der huggede og blev landet, men også Laks der viste sig, nogle endda helt fri af vandet, andre på gang – jo, jo – ”det var nu ikke så ringe endda” (Nordjysk kvalitetsstempel). At der havde været kulde længe, og at vandet dermed også havde været koldt, kunne man se på at der flere Fallerter (nedfaldsfisk) end vanligt.
 

Men selvfølgelig også meget flotte Laks – fra vores egen bekendtskabskreds lykkedes det den Danske Mester i fluebinding Kasper Røjsmose fra Fyn og FutureFly, at bevise han kan andet end at binde fluer, da en sølvblank skønhed på 93 cm tog fluen (selvfølgelig bundet af ham selv). Laksen fanget på Vemb stykket på premieren.

Dag to var vi egentlig stemt for at gæste HOF vand (Holstebro og Omegn Fiskevand), men de fortsat mange lystfiskere – og det i øvrigt fortsat gode vejr – sendte os igen til Vemb, i øvrigt sammen med flere af gutterne. Derudover støtte vores fælles supergode ven og fiskekammerat Martin Toft også til. Igen så vi Laks springe, vise sig i overfladen og Laks på gang.

Dag tre var si så på HOF vand inden vi atter skulle til Nordjylland. Her blev det ud over skønt vejr og flot Laksevand blot til synet af en enkelt Laks – til gengæld var vi kun seks mand.

Senere har vores andre bekendte i form af Anders Christensen og Morten Nielsen slået til med superflotte Laks (selvfølgelig også Nordjyder).
 

På henholdsvis flue (Anders Christensen)..... x 2 - både den 18 og den 19 april
 

.....og spinner (Morten Nielsen).

Stort tillykke herfra til begge.

 

Herudover billeder venligst udlånt fra Kim Sørensen

 
 

  
 

                                         
 

 
 

 
 

                         
 

 

I skrivende stund dag fire – kan svinge meget medhensyn til indberetninger – så er der i tre af de store vandløb: Skjern Å, Storåen og Varde Å landet tilsammen ca. 200 Laks (ikke hjemtaget alle – men landet, og deraf en del genudsat). Det bliver fantastisk atter at følge det Danske Laksefiskeri.

Her på sitet kan du sædvanen tro følge Stor Laks Barometer – herunder med de senere år som ballast. Der er allerede nu tre Stor Laks på barometeret – se det under Nyheder her på Lystfisker-liv.dk

Fortsat knæk og bræk derude i eventyrets land, med håbet om at en Laks vil skyde frem i strømmen og gribe jeres agn.


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og FutureFly

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com