Lakse-premiere i Vemb ved Storåen

En fantastisk dag, ikke mindst med vejret og kammeratskabet

Kl. 03.45 ringede vækkeuret, op (nødtvunget) og af sted fra Nordjylland med kurs mod Storåen og Lakse-premieren ved Vemb. Mødes med min fantastiske ven Jan Erik kl. 06.00 og så selvfølgelig hele ”slænget” af gode fiskekammerater til såvel Laksefiskeri, som godt samvær og masser af fiskeløgne (som sædvanligt).

Når man kender der Vestjyske, 2,5 km fra fjorden og tæt på havet, så ved man at man er rigtig Laksefisker, når man står i 12 sekunder modvind og forsøger at få flue og flueline, jaaaa bare ud i midten af åen – men det er en del af charmen…..!

           17_laks_dk_02

Så at opleve en morgen som denne var helt ubeskriveligt, sol steg over skydækket i øst og sendte sin spæde varme ned over os, hvor temperaturen kun lige sneg sig over de 0 grader. Ingen vind??? Jo den er god nok – HELT STILLE – selv ”fars” vindmøller i det fjerne stod helt stille – var det virkelighed? Tjaa, den var god nok.

Det kunne vel ikke vare ved, selv om vejrudsigten godt nok lovede det (vejrudsigten medtager normalt ikke vejret i området af Vemb). Men det holdt faktisk helt frem til kl. 13.00, så kom der vind, men alligevel ikke mere end det var let at kaste.

17_laks_dk_16

En del af "rødderne" samlet til pause og løgnehistorier blandet med røget whisky og valnøddesnaps

Storåen er formentlig Danmarks med ”Lakse-givende” vandløb i øjeblikket. Vemb er en lille forening med fiskeret på det yderste af Storåen. Det er ikke her der landes flest Laks de første uger, Laksene har travlt med at komme videre op i systemet.

Men jeg har dog ikke oplevet en premiere af nu seks for mit vedkommende, hvor ikke der er landet Laks på premieren. Ofte er der omkring 30 til 40 mand ude på Vemb stykket (inklusiv dagkortfiskere), og set i det lys, er det nu helt godkendt med antallet af Laks.

Selv var jeg så heldig at lande en fin premiere Laks for to år siden, der blev på denne premiere landet fire Laks på under 40 mand – dette set op mod andre vandløb hvor 400 til 500 mand på premieren lander 30 til 40 Laks – blot for at sætte det lidt i relief.


Premieren var heller ikke ret gammel før end den første fisk var på land. Det var dog ikke en Laks men en fin havørred - Nordjysk fanget selv følgelig! Lystfisker fra Hjørring stod bage dagens første fisk på land.

Kort efter kom så den første Laks på land. Fanget på orm af en ældre lystfisker. Billederne er kvalitetsmæssig derefter, da det er taget med mobiltelefon, og lystfiskeren stod på modsatte bred – Laksen huggede i øvrigt under vores fødder, vi var lige to mand det var fisket fobi den – sådan er Laksefiskeri også…. Laksen blev vurderet til omkring de 7 kg. En rigtig bred og sølvblank Laks.

Efterfølgende blev der tabt et par Laks længere ude mod udmundingen af åen, men selv om Laksen ovenfor var landet, så viste det sig faktisk at der stod flere i samme område. Dette kunne Steen Thams fra FutureFly snakke med om, da en flot Laks tog fluen ved modsatte bred, men i samme område.

17_laks_dk_06


 
Midt under den 10 minutter lange fight, hvor Steen havde Laksen under kontrol ved egen bred, springer der pludselig en Laks ved modsatte bred – der var altså flere Laks i området – jaaaa godt nok ser man dem ikke ofte på den her årstid, men de er der og man har uden tvivl fisket en over en del Laks gennem sådan en dag. Jan Erik lykkedes også med at få en Laks til at suse ud fra brinken og fortsætte over mod modsatte bred

Stort tillykke til Steen med den flotte Laks – vejet ved åen sneg vægten sig op på flotte 8,7 kg fordelt på 84 cm – Laksen var nærmest uden en eneste plet og havde et helt blålig skær sammen med den blanke side. Utrolig flot fisk i super kondition.

Endnu en fantastisk dag ved åen på jagt efter det Vestjyske sølvtøj. Tak til alle for en igen super oplevelse, vi ses snart igen. Jan Erik tager hele ugen dernede, og fisker både på HOF´s vand og igen ude på Vembs vand – så mon ikke der kommer et par rapporter (og forhåbentlig med en Laks til ham selv) – knæk og bræk derude til jer alle.
 

 

14_Finn_Nielsen_2


JSN Dome template designed by JoomlaShine.com