Vildt lakseeventyr i og omkring Ribe
 
AF: Ole Mass - Publiceret 18. april 2017 kl. 15:07

 17_laks_dk_41

Søren Bejlegaard Jensen fra Børkop fangede en 14,3 kilo tung laks søndag i Ribe Vesterå. Privatfoto.

Søndag blev fiskeriet givet frit i åerne omkring Ribe. Den største laks, som blev fanget var på 14,4 kilo, og samlet blev der fanget så mange laks, så kvoten for laks over 75 centimeter blev nået.
 

Kvoten blev brugt

Ribe Sportsfiskerforening havde en kvote på 13 laks over 75 centimeter, som medlemmerne af foreningen kunne fange. De blev alle sammen fanget søndag, så kvoten er opbrugt. Til gengæld kan foreningens medlemmer fortsat fiske på laksekvoten i Gels Å sammenslutningens fiskevand. I hele Ribe Å-systemet blev der søndag og mandag fanget 46 laks over 75 centimeter. Ét af Ribe Sportsfiskerforenings nye juniormedlemmer fangede en laks på over ni kilo, fortæller formand Asger Brodde.Konsortiet Ribe Vesterå havde en kvote på 11 laks over 75 centimeter. De blev også alle sammen fanget søndag.


RIBE:

Både medlemmerne af Ribe Sportsfiskerforening og medlemmerne af det private fiskekonsortium Ribe Vesterå oplevede søndag et sandt lakseeventyr, da fiskeriet blev frigivet ved midnatstid natten til søndag. Der blev således fanget rekordlange - og rekordstore - laks både i Ribe Vesterå og på de 58 kilometer fiskevand, som medlemmerne af Ribe Sportsfiskerforening har mulighed for at udfolde sig i med stang og line.

De to største laks på henholdsvis 14,4 og 14,3 kilo blev fanget i Ribe Vesterå - med en halv times mellemrum og på kort afstand fra hinanden. De to heldige og dygtige fiskere var fynske Chris Sawaguchi og Søren Bejlegaard Jensen fra Børkop.

Chris Sawaguchi fortæller om sin fangst af en monsterlaks på 14,4 kilo.

- Vi var lige gået i gang med at fiske, og der gik mindre end fem minutter inden jeg mærkede et ordentlig hug på spinneren. Jeg troede først at jeg havde fanget en gren, men da den gav ryk og begyndte at trække opstrøms, var jeg ikke i tvivl om, at det var en fisk. Jeg kunne mærke, at den var stærk, så da den trak opstrøms og fortsatte med det, måtte jeg begynde at løbe efter den. Jeg tror, at jeg løb 60-70 meter efter den. Jeg havde endnu ikke set den. Jeg var godt klar over på dette tidspunkt, at fisken var stor, men hvor stor var jeg i tvivl om. Hold da kæft en stor fisk, tænkte jeg.


Syre i armen

- Jeg kæmpede med at køre fisken træt i yderligere noget tid. Syren begyndte at kunne mærkes i underarmen, og nu begyndte jeg også at blive bange for, om den skulle ryge af. Efter 20-25 minutter kunne den landes. Første gang gik det dog ikke helt som planlagt, så vi måtte prøve til et par gange, men med min svigerfars hjælp lykkedes det endelig til sidst, konstaterer Chris Sawaguchi.

Morten Holm, medlem af Ribe Sportsfiskerforening fangede en 110 centimeter lang og 12,3 kilo tung laks på foreningens A-stykke ved Kaltoftevej, ni kilometer øst for Ribe.

- For os var det en fantastisk premieredag, og det fortsatte mandag. I hele Ribe Å-systemet er der fanget 46 laks over 75 centimeter. Det er historisk, og det viser, at det vandplejearbejde vi i foreningerne har lavet gennem årene bærer frugt, siger Asger Brodde, formand for Ribe Sportsfiskerforening.

 

KILDE: Jyske Vestkysten, Esbjerg

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com