Midtre Gaula, Singsås, uge 31, 2010 - del 2

Elektronisk dagbog fra Gaula 

Dagbog fra Gaula - Søndag den 01. august:
Klokken 07.00 var vi atter klar til at gå til elven - altså Anders og jeg - Jan Erik var i koma efter nattens ”ekstra” fiskeri. Jeg skulle lige have lidt kaffe at vågne på, så Anders gik i forvejen. Da jeg nåede elven kunne Anders berette, at han netop havde videofilmet en mindre fight af en grilse ved vores modfiske. Super, så var der liv.

                  

Vi nåede lige at komme igennem et enkelt træk og fik en kop kaffe, så var den atter var gal på den anden side af elven. En af dem fiskede neden for deres hytte, og tre andre myldrede ud af hytten og kom ham til hjælp. Anders og jeg filmede det. Det endte med at de kunne lande en flot sølvblank laks, som vi vurderede til fire til fem kilo.

                  

Elven var steget en smule i løbet af natten, men var nu på vej ned igen - ubetinget en fordel for vores modfiske. Vi har altid vores egen målepind - flot konstrueret af Anders. Gennemløbet af valdet mager sig sådan, at ved mellem og høj vandstand fisker vores side bedst og ved lav vandstand fisker vores modfiskes side bedst.

Der var blevet lidt mere liv. Laksene sprang atter ind imellem. Selv kom jeg ud på noget af en ”håne-tur”, da jeg måtte opleve en laks på omkring fem til seks kilo springe over min line. Et meget flot syn, da laksen var mindre end 10 meter fra mig og var helt fri af vandet. Efter yderligere 20 meters fiskeri, havde min flue netop ramt vandoverfladen, da en grilse sprang hen over fluen - hån? Ja ok - men trods alt godt med lidt oplevelser.

                  

Jan Erik havde efterhånden fået øjne og vi indtog frokosten nede ved elven - vi var nærmest flyttet derned. Vi fiskede på skift hele eftermiddagen, hvor vi atter så laks springe, men ingen ville ænse vores, eller modfiskernes fluer.

                  

Sidst på eftermiddagen kom der et større tordenvejr ind over området, lidt nedbør blev det også til, men ikke noget det gav nok til en vandstigning, tvært imod faldt elven - ikke godt for os. Aftensmaden blev indtaget ved elven, kylling og kartofler - hvilken stemning!!!

                  

Bålet blev tændt og vi skiftedes til at fiske, samt hygge os ved bålet. Jan Erik tog sig en ufrivillig dukkert i elven, og måtte en tur op og skifte tøj. Da han vendte retur havde han pølser med, som blev ristet over bålet. Fantastisk med den stemning, maden smager af eller anden grund dobbelt så godt, når det er under disse former.

Sjældent har jeg dog nydt det og slappet så meget af under laksefiskeri…..

Sidst på aftenen skete der lidt, flere fisk sprang på stykket, og de var nye og friske, man så tydeligt de sølvblanke sider i det svage lys. Godt midnat stoppede vi dog fiskeriet, godt trætte og med et utilstrækkeligt lys, der gjorde det umuligt at fortsætte. Vi sad lidt og spejdede og lyttede til elven, det var som om også denne var gået til ro. Hvordan det lykkedes os at komme i seng ved jeg ikke - vi kunne såmænd have siddet der hele natten, men der kom jo også en dag i morgen…


Dagbog fra Gaula - Mandag den 02. august:
Vi var først ved elven lidt over ni, man bliver naturligt træt af opholdet ved elven en hel dag. At Jan Erik mod forventning ikke var ved elven klokken 05.30 skyldtes aftenen før, hvor den ufrivillige dukkert havde gjort det af med telefonen - midlertidig. 

Jan Erik havde efterfølgende skilt den af, lagt den i ovnen på 50 grader……? Det lykkedes at få telefonen til at virke igen, men uret var ikke indstillet, og han undrede sig godt nok over vi allerede var oppe, vi så friske ud og jeg var endda ved at skrive. Klokken var 08.30 - bare ikke på Jan Eriks telefon - her var den 05.30. 

                  

Elven var steget lidt og vejret var dejligt med drivende skyer og en behagelig temperatur. Vi startede med lidt kaffe og kunne se på vores modfiskere, der var i gang. Det varede ikke længe før end de havde den første fisk, en lille grilse der nænsomt blev genudsat igen. Vi gik i gang med fiskeriet og fiskede hele vores stykke igennem. Det resulterede ikke i fangster, men derimod atter springende fisk. Jan Erik fik kontakt med en af modfiskerne, og det viste sig at de var svenskere. Laksen fra dagen før var på fire kilo.

      

Efter middag, hvor Anders havde stået for himmerigsfuld brunch, med pølser, bacon, spejlæg og ristet brød, gik vi atter stykket igennem. Denne gang var der mere liv, først var det undertegnet der havde en laks til fluen, der blev suget ned i ordentlig hug. Herefter var det Jan Erik, der var startet bag mig, som også havde en laks til fluen. Ingen os havde dog held nok til at kroge laksene.

Herefter var det igen vores modfiske der var på pletten, da en grilse blev kroget. Grilsen blev aflivet og svenskeren råbte over til Anders, der gik ved modsatte bred, at det var hans første laks. Der blev jublet og krammet i svenskerlejren, da den ”nyfødte” laksefisker kom op i hytten. Herligt!!! Sådan skal der være, uanset størrelsen på laksen.

                  

Vi var nået til aften og Anders skulle dinere vores aftensmad. Mørbradbøf med bacon, stegt på panden over bålet. Det var virkelig lækkert. Pasta og pebersauce blev tilberedt i køkkenet og båret ned til elven, en god flaske rødvin og efterfølgende kaffe - hallo mand! Vi var tæt på ikke at komme ud at fiske igen.

Men da klokken var tæt på 22.00 var vi atter i gang, og det var vores modfiske også, undtagen ham den ”nyfødte” laksefisker, der måtte blive i hytten. Rart at se at reglerne bliver overholdt. Kort efter jeg var startet var den igen gal på modsatte side, atter blev der kroget en grilse, der dog denne gang blev nænsomt genudsat.

                  

Det var den tredje grilse fanget samme sted inden for få meter. Modfiskerne har en strømrende, som de ved at stå på en sten ude i elven, tæt på bredden kan nå, og med besværlighed kaste til. Men det virker og man kan se de har prøvet det før.

     

Det blev endnu en aften, hvor det var pokkers svært at komme væk fra bålet, stemningen, elven, det pragtfulde vejr, ja - okay den gode whisky (Finlagan Single Malt - lettere fyldt med ”tjære” uhm!) - men hen over midnat, lykkedes det dog at nå op til hytten og komme i seng, kors man sover godt efter sådan en dag. Fagre nye verden - en moderne Hemmingway i  Gapahuk - fedt at kunne skrive sin elektroniske dagbog ved elven.

Anders, Jan Erik og Finn
JSN Dome template designed by JoomlaShine.com