Midtre Gaula, Singsås, uge 31, 2011 - del 5

Elektronisk dagbog fra Gaula 

Dagbog fra Gaula - Onsdag den 03. august:
Den sædvanlige morgen. Dog var den meget diset (og flot). 

      

Formiddagen det samme. Dog med den forandring, at vi begge mærkede fisk på strækket. Min egen Sunray Shadow blev suget med, dog fik laksen ikke ordentlig fat - men laks var der, og det var tæt på.

Midt formiddag, havde vi taget lidt flere træk, dog uden der skete meget mere - men så… To mand mødte de frem og med to stænger. Det var vores svenske venner fra den modsatte side. Pär fortalte om stængerne og deres aktion, herefter kastede han lidt med os som tilskuere, og det så legende let ud.

           


              


              


              


             

Så var det vores tur. Jan Erik lagde ud, og det viste sig hurtigt at vores indgroede kasteteknikker fra kulfiberstængerne med deres hurtighed, ikke matchede disse meget fine stænger med en udsøgt aktion - men det varede nu ikke mange kast før end Jan Erik og senere jeg, havde føling med aktionen - her arbejdede stangen og ikke manden. Det var en super oplevelse.

          


               


             

Så viste Pär hvordan man kaster med disse stænger, hvilke linebuer siger vi bare - uha!!! Og så en mand der bare brænder for sine lækre stænger og det at videregive sine ideer.

              

Pär Frederikson står bag mærket Bomson, som han selv kalder det. Vi vil godt her på sitet slå et slag for hans splitcane stænger - stænger der bygger på et helt andet koncept, end man normalt forbinder med splitcane stænger.

Meget specielt er der to ting. Et: der er ingen feruler, man taper stangen sammen, det giver en bedre hel aktion - sådan!!! To: der er ikke tale om langligefiskeri med DD-taper liner, nej stængerne er afpasset til fiskeri med skydehover.

Vi var sgu godt nok lidt imponeret over disse stænger, og ikke mindst personen Pär Frederikson, som bare brændte for sine stænger og det at være ved elven og fiske - lige en mand efter vores hjerte. Som han sagde: en fiskeven spurgte mig om hvad jeg havde fået, jeg svarede ham, hvad mener du, han svarede, hvor mange laks fik du - jeg rystede på hovedet og sagde - jeg fik love at gå ved elven, jeg fik lov at fiske, jeg fik lov at kaste. Hold da op, de findes altså disse mennesker, det er ikke kun Jan Erik og mig - FEDT!!!

Efter en øl i haven og en god snak med svenskerne skiltes vi igen, med aftale om at holde kontakten ved lige via mail. 

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com