Midtre Gaula, Singsås, uge 31, 2011 - del 6
 

Elektronisk dagbog fra Gaula  

Dagbog fra Gaula - Torsdag den 04. august:
Søvnen hang mig stadigvæk i øjnene, da jeg forlod vores bolig - velvidende at når jeg nåede ned blandt granerne, ville jeg kunne lugte bålstedet. Og var jeg heldig havde Jan Erik netop haft et hvil, og derfor ville der være varmt vand på kedlen og dermed mulighed for en kop kaffe - og jeg var heldig.

         

Lige ud for Gapahuk stod Jan Erik og lod linen hvisle ud over elven - kedlen var hot - yes! Der var mulighed for at blive vågen via kaffen, lyden af elven, den opgående sol og så nyde lystfiskeren gå ned over strækket - en perfekt morgen. 

      

Endnu en gang var det spor i sandet under bordet i vores Gapahuk. I det samme kom morgens første Lemming susende - min træthed gjorde det umuligt at flytte fødderne, hvilket gav sig udslag i at den lille ”fætter” stoppede op midt på min støvle. Selvfølgelig forsøgte jeg med alt list at flytte mit store korpus så stille, at jeg kunne nå mit kamera og tage et super billede……. ja, det lykkedes så ikke. 

Mens jeg fumlede rundt i naturens og fotografiets verden, så var Jan Erik på vej op til mig og vi fik efterfølgende en kop kaffe. Jeg fortalte om mit ”stunt” med Lemmingen og berettede at det i hvert fald ikke var den der satte spor under bordet, det var sporene for store til. 

Morgenens oplevelser for Jan Erik, ledte os pludselig på sporet af hvad der åbenbart foregik i vores Gapahuk, når vi ikke var til stede. Mysteriet så ud til at være løst. Jan Erik havde nemlig haft den super oplevelse at sidde i Gapahuk under dagens første lys, og at på modsatte bred se en mår løbe godt 300 meter med en Lemming i munden - en super oplevelse - vi kiggede på sporerne under vores fødder, det passede meget bedre - men vi skulle alligevel blive klogere…… 

       

Vi tog et træk - i hver sin ende af stykket. Jeg var først færdig og slentrede op mod Gapahuk. Tre meter fra stedet fik jeg et chok - og det gjorde en ”anden” også. Op fra gulvet sprang en rødbrun ”fætter”, greb om stolpen og så ekstrem flot ud - desværre var kameraet jo lige under ham, så der var ikke noget at gøre - hurtigt var han oppe i træet og efterfølgende på taget af Gapahuk. Jeg nåede mit kamera og da han ikke var super bange, fik jeg et par billeder, at vores ”ven” med sporene fra sandet under bordet. 

                         

Elven var igen gået op og ned, og vi kunne ikke rigtig sammen med svenskerne blive kloge på om der var kommet nye fisk på pladserne, eller de blot susede forbi. Vi tog os derfor endnu en super brunch ved elven med bacon og pølser - det er altså en ”herreret” der vil noget. 

Mens vi spiste så jeg turens største laks springe, netop det hvor jeg sidste år krogede to laks, og hvor laksene ofte viste sig. Jeg hoppede simpelthen ud af  Gapahuk og kigge næsten mistroisk på stedet. Jeg fortalte til Jan Erik hvad jeg så og bød ham af sted - det ville han ikke, jeg skulle prøve - hvilken fiskekammerat!!!!! Tre typer fluer fik den at kigge på - måske var den videre - måske blot var det ikke den rigtige medicin - fiskevandet fik fred igen. 

     

Eftermiddagen blev brugt til at teste fluer og afprøver teorier fra vores fiskevenner derhjemme og i Norge. Det er simpelthen fantastisk at have fiskevenner som Michael Koch og Nils Christensen derhjemme, der via sms og twitter fulgte os, samt Bo Janniche på Kregnes. De er altid parat med gode råd, og vi prøvede deres gode anvisninger. En del af fiskeriet gik på at prøve ”fishfinder” fluerne Chernobyl Ant og de blev rigeligt afprøvet, (bundet på rør efter anvisning af Michael Koch). Vi kunne nu med den lave vandstand nå modsatte bred - vi kunne ikke overliste laksen, men vi lærte en hel del af hvordan fluerne fisker. Svenskerne stod måbende og kiggede på os stående midt i elven og fiskende opstrøms. 

               

Derudover testede vi andre af vores fluer, det er så dejligt at have strømvand til rådighed, så man for alvor kan se hvordan fluerne arter sig, det kan være lidt sværere herhjemme i de lokale vandløb. 

     

Til aften nød vi en af de bedste Beuf Stroganoff i mands minde, lavet af Jan Erik, hertil nød vi en dejlig Barolo. Lige over aften fik vi besøg af vores to skotske venner, Caol Ila og Lagavullin, de havde nu fulgt os hele ugen, men denne aften nød vi i særdeleshed deres gæstfrihed og imødekommenhed. 

Denne aften nød vi sensommeren til klukken af elven og til klukken i glassene sammen med de to skotske venner. Det blev sent inden bålet døde ud og vi mætte af oplevelser gik til køjs. 

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com