Det gode lakseår - 2011

Fortalt i billeder, tilført et par ord

Hej alle

Tiden ved lakseelven går alt for hurtigt, når man er i godt selskab og beskæftiger sig med det der optager en mest. Sæsonen er overraskende hurtigt forbi endnu engang. 

       
Som I kan se har jeg ikke taget alle foto selv, jeg har lånt flitigt af mine dygtige fiskekammerater. Det gør det hele lidt mere alsidigt, der kommer lidt flere guldkorn med. Tak for det. 

Her er lidt billeder fra endnu en god sæson med glade fiskere og fine laks. I år var det de helt små fluer der bidrog godt til fangsten, tørflue blev forsøgt og slog til, ihverfald til nystegen fisk i juli og der var mange store laks på plads.

Der var til gengæld ikke mange smålaks at få. Det sidste har været trenden de sidste år. Det er som om smålaksen ikke finder føde nok, men må blive i havet længere. Skælprøver i Surna viser at smålaksene på 2 - 2,5 kg i øjeblikket ikke er 1-års fisk, men faktisk har 2 år i havet. Andre smålaks, de fleste åbenbart, bestemmer sig måske for at gå lagt til havs og komme tilbage som store fede mellemlaks istedet. Det er der noget der tyder på. 

Vejrmæssigt var det også en god sæson i Surna. Adskillige flomme og vandstigninger blev det til og variation skal der til hvis man vil have laks i Surna.
 
mvh Nils Christensen

Billedeserien er opdelt i tre afsnit:

  • Juni - laksefiske
  • Juli - laksefiske
  • August - laksefiske 

Det er endnu engang med stolthed, at man får lov at bringe disse utrolig flotte billeder fra Norge via Nils Christensen. Billeder udlånt af blandt andet Kjell Bruaset og Jan Söderbom. Så er man ydmyg og man kan konstaterer, at Lystfisker-liv.dk nyder respekt ude i verden. Tak for det, det er virkelig en cadeu som vi er meget taknemlig for her.

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk
JSN Dome template designed by JoomlaShine.com