Orkla og Gaula – laks op til 16 kg!
   
Orkla og Gaula – laks op til 16 kg!
Foto: Jeppe Larsen, Jan & Bo’s Lystfiskershop i Odense

Af: Jeppe Larsen, Jan & Bo’s Lystfiskershop i Odense
Endelig blev det lørdag i uge 26, hvor mine fiskekammerater, Anders Holm og Morten Brooksby, afhentede mig på adressen, og årets laksetur til Norge kunne tage sin begyndelse. En tredje kammerat, Henrik Madsen, var kørt dagen før og var derfor allerede fremme ved Orkla, som var elven, vi først skulle besøge. 

Alle, som har fisket laks, kan sætte sig ind i, at snak om vandstand, fiskepladser, fluer, liner, blink, opgang af laks og tidligere oplevelser fylder meget inden sådan en tur, hvilket det også gjorde i år. 

Året i år var dog lidt atypisk i forhold til tidligere år, da det hjemmefra så ud til, at der ikke ville komme til at mangle vand i de to elve, tværtimod. Og sådan blev det også.

Et stort snefald i hele Trøndelag i påsken havde gjort, at der lå mere end almindeligt meget sne på fjeldene i starten af juni, og masser af smeltevand gav derfor i en lang periode høj vandføring, hvilket der stadig er i skrivende stund.

Høj vandføring er som udgangspunkt ikke et problem i Orkla, men smeltevandet bevirkede, at temperaturen i elven fra 1. juni til medio juli faktisk ikke kom over 10 grader, hvilket er i den lave ende i forhold til især fluefiskeriet. 

At fluefiskeriet har haft sværere forhold end normalt kan også ses på årets fangster. Laksene er i år for en større del taget på orm og blink.

Vi ankom til Meldal lørdag aften og havde omkring Berkåk modtaget en sms fra Henrik, som jo var i gang, om, at han netop havde landet en laks på 10,5 kg, fanget på blink. Det fik laksefeberen til at stige yderligere. En super flot fisk og en perfekt start på turen.

Ugen i Orkla gav os rigtig godt fiskeri. Laksene var store, og specielt mandag den 2. juli var en speciel dag. Vi fisker altid på dagkort (så er man ikke låst af vandstand, og har mulighed for at rykke længere op og ned ad elven) og fiskede den dag i Handbågganhøl på valdet Svinsøya. Handbåggan er normalt god ved høj vandstand, hvilket den også var den dag.

Læs hele Jeppes artikel i Fiske Avisens august-udgave, som kan købes hos din grejhandler ellerbladkiosk 

Kilde: Fiske Avisen


JSN Dome template designed by JoomlaShine.com