Laksefiskeriet generelt Norge 2016 - del 3

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Rene Gerken
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Palle Jørgensen
 • Hanna Bossow
 • Kurt Granat
 • Søren Kjær Nielsen
 • Søren Brobyskov 
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen


Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Fredag den 29. juli (2016) - aften 23.00 - Gaula 

Fin Laks på 10 kg

Det har været svært i Gaula de sidste par uger. 

Laksene har været der men det varme vand har ikke bidraget positivt på bidelysten. 

Der kom nyt vand i flere omgange denne uge og det kølede heldigvis elven lidt ned og ny aktivitet kunne ses.

16_koch_klumme_243

Det udløste så endeligt et hug til Bo, der kunne tage sin første Laks i denne sæson på ca 10 kg.

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 22)
Fredag den 22. juli (2016) - aften 23.00 - Gaula og Driva, Norge

Endnu en grilse-dag – vanvittige vandtemperaturer

Elven er sindsyg varm – målt flere steder til over 20 grader – ikke så sært at Laksene ikke er så villige til at hugge – til gengæld viser de sig fortsat, og der er fine opgangsfisk imellem. De springer igen flere steder på vores vald.

At de trods forholdende kan overlistes beviste Jan Erik I eftermiddag, da en grilse på et par kg huggede fluen, og faktisk var nummer to grilse kort efter ved at blive en realitet – men det blev ved hugget.

Som tidligere nævnt er elven faldet drastisk, og som sagt “brandvarm” – der har været torden- og lynild, så det ville noget, også med nedbør til følge – dog uden de store stigninger tilfølge endnu.

Det lader til at den kommende tid byder på mere nedbør. Det må vi håbe for dem der kommer efter os, og ikke mindst temperaturnedgang i vandet for Laksenes skyld.


Bones Valdet:

Kort og godt – intet hørt fra Kurt og Bjarne…..


Horgøien:

Intet nyt I dag, så her er der også høje vandtemperaturer og ikke ret meget vand.

Kære Palle (Erik og Kay) tak for gode minder I denne omgang – håber vi snart mødes igen I Varde og tak fordi vi måtte følge dig gennem seks uger på Horgøien – måske kommer der en sidste melding fra dig, da du først skal hjem søndag.


Reitstøa:

Søren Kjær melder om vandtemperaturer på over 20 grader, her har man dog i eftermiddag fået en del regn (6 mm melder Søren), så Søren og de øvrige går sikkert en god uge 30 i møde oppe i Singsås.

“Skitt fiske” til dig fra os alle – vi vil sent glemme den hyggelige onsdag aften med Linda og dig!


Driva:

Slut! Men kære Susanne og Michael – tak for gode timer sammen her på vores vald de sidste to dage, hvor I gjorde os selskab – det har været en super god oplevelse for os.Efterskrift:

Som tidligere skrevet kommer der meget mere efterfølgende i næste uge når vi kommer hjem, herunder krydret med billeder.

“Dreamteam” slutter af for nu – alle mand er mere end 200 % klar til at være sammen igen i uge 29, 2017 – vi har haft det så super godt sammen udtrykker alle, og igen er VI beviset på at det langt fra kun er Laksene og ikke mindst antallet af fangster der er afgørende – det  er og bliver helt andre ting……… FEDT at gutterne på “Dreamteam” tager det sådan – det er jeg sgu f……. stolt af!

Mere om dette senere, vi takker af for denne gang, nyder nogle drinks på terrassen og gør klar til at køre hjem i morgen.

På vegne af “Dreamteam” herude fra eventyrets land mellem de høje fjelde og den brusende elv…..

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 21)
Fredag den 22. juli (2016) - formiddag 10.00 - Gaula og Driva, Norge

Hurtigt faldende elv – en grilse

Den forventede varmebølge torsdag udeblev delvis, da et skydække og del vind gjorde til at holde ud – dog svandt elven kraftigt ind. Det gjorde dog ikke at Laksene ikke viste sig, dog I mindre antal.

Formiddagens træk gav ikke noget, men om eftermiddagen var Anders atter på pletten og kunne lande en fin grilse på ca. 2,5 kg.

Aftenen gik I munter lag med Susanne og Michael, mange røverhistorier og gode tips var at hente. Susanne og Michael fiskede med sidst på aftenen og ud på natten.

Vandet er I går målt på Reitstøa til 19,6 grader og her i skrivende stund fredag morgen, er det målt til 19 grader – og fortsat faldende elv – måske ikke så sært at Laksene ikke lige frem er vildt I hugget. I dag er temperaturen faldet til 17 grader på Reitstøa.

Her til morgen er der vild aktivitet neden for hytten – Laksene springer helt veldt – der er fisket på dem, men ingen er overlistet endnu…..


Bones Valdet:

Stille….. Ud over ikke at have hørt fra Kurt og Bjarne I går, er der tillige heller ikke indmeldt fisk deroppe fra.


Horgøien:

Det lykkedes vores god even Palle at lande en fin blank Laks, så der går fortsat nye Laks på elven, det er jo positivt. Nu håber vi bare at formanden Kay Werner når at få en Laks inden han skal hjem.


Driva:

Michael med følge har forladt Driva – helt uden nogen former for Lak seller havørred – nærmest ikke set og mærket noget. Tilbage er der billeder og minder fra en fantastisk natur og ikke mindt de mange elve der er I området.

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 20)
Onsdag den 20. juli og delvis Torsdag (2016) - eftermiddag 13.00 - Gaula og Driva, Norge

Besøgsdag – begge veje – super dag med gode venner!!!

Fortsat en morgen der var kold, men efterfulgt at en langsomt snigende sommerdag som optakt til den meget ventede varme torsdag – 27 til 29 grader – dog kun godt 20 grader det meste af onsdagen her ved os (dog også varmt nok).

Der var besøg fra Bones Vald af Kurt og Bjarne, der havde “maddag” og derfor kunne snige sig herned. Begge har de ikke oplevet det store I den faldende vandstand – som beskrevet dagen før var der landet fine Laks – og i går yderligere en Laks på omkring 6 kg til de øvrige på holdet.

Imens fiskede vi og på det tidlige træk havde Jan Erik en enkelt kontakt, men det blev ved dette.

Over middag besøgte Anders, Jan Erik og jeg vennerne fra Varde på Horgøien – mere om dette under Horgøien

Martin – chefkokken stod for aftens dinner hvor Linda og Søren fra Reitstøa Vald kom på besøg – så Martin brugte eftermiddagen på at fiske Laks, desværre uden held.

Det blev virkelig en skøn aften I super selskab med Linda og Søren, megen latter, gode fiskehistorier og meget mere – samt en helt igennem fantastisk middag af Martin – hofretten kendt af mange (Martins Pastaret) var at indtage, efterfulgt af is og brownies (også egen ret fra Martin – MUMS!).

Fiskeri blev det også til, da Martin og Anders besluttede sig til at “tæske” igennem med aftenfiskeri efterfulgt af natfiskeri. Anders havde ikke mindre end fem kontakter, hvor et par af Laksene havde fat et kort øjeblik.

Jan Erik og jeg afløste her til morgen, inden den frygtede varmebølge ville indfinde sig, så et par morgen/formiddag træk blev det til. Trods fortsat faldende vandstand (I skrivende stund 26 kubikmeter I sekundet) viste Laksene sig fortsat, herunder en flot hunfisk på omkring de 7 kg I et flot spring fem meter fra kanoen, da vi roede over på modsatte bred – så er man sgu lige som I gang – men det blev ved synet.
 

Bones Valdet:

Som beskrevet længere oppe i artiklen, er det hvad vi ved fra Bones – har ikke hørt mere fra Kurt og Bjarne I dag.


Horgøien:

Som tidligere beskrevet tog Anders, Jan Erik og jeg til Horgøien for at besøge vores alle tre’s bekendte Palle Jørgensen fra Varde – desuden var formanden Kaj Werner og Erik Ågaard, som vi også kender fra Varde foreningen på plads.

De var ved at “skylle” fingrene I elven da vi ankom, da deres Norske ven Kjell netop havde landet og genudsat en fin Laks på 6 kg med havlus – Erik Ågaard havde fanget en nystegen Laks om formiddagen på 3.3 kg, og en nordmand havde fanget en fin Laks på 9,6 kg om natten – så det var jo godt nok.

Erik Ågaard – som jo fik den fine Laks på omkring 18 kg på enhåndsstang her på Horgøien (se tidligere artikler her på sitet), havde et brændende ønske om at prøve og fange en Laks på Hitch. De havde gået og bakset lidt med det: fluer, liner, forfang med mere – det ville ikke rigtig være som det skulle, så Anders havde lovet “guide” lidt på området.

Anders havde en flue med til Erik, og den, sammen med gode råd, fik det hele til at falde på plads. Og hvad så……… - ja så kommer der en hilsen fra Horgøien her til morgen med to fine billeder, et af et fightende Erik, og et storsmilende Erik med en Laks på godt 3 kg – fanget på Hitch I går aftes.

Så er der jo ikke et øje tørt – fedt, fedt, fedt (billeder når vi kommer hjem)

Sidste – Palle har så fanget Laks nummer 25 her i formiddag på godt 3 kg – det er sgu bare så opløftende med de mennesker (fra Varde foreningen) dernede på Horgøien – STOR tak for en god modtagelse (som altid).


Driva:

Der sker desværre ikke meget – I går på sightseeing ved den flotte elv Eira – I dag kommer Sanne og Michael til spisning her ved os, så kommer der nok lidt flere detaljer på plads

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 19)
Tirsdag den 19. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula og Driva, Norge

Atter en Laks til holdet

Tirsdag var en dag hvor regnen holdt sig væk og de ventede sommerdage langsomt sneg sig tættere på med megen sol.

Det ændrede nu ikke på Laksenes lyst til at springe og vise sig – friske fisk har været på træk og har blandet sig med standfiskene.

I formiddags lykkedes det alligevel at få Laksene I hugget, da Jan Erik overlistede en flot Laks på 7 kg og 88 cm, i øvrigt på en flue bundet efter Torben Bastrups mønster Bastrups Grønne, (tilsat lidt ekstra finesser) (billeder af flue og Laks når jeg kommer hjem).

Solskin tog pusten af os om eftermiddagen, hvor vi fik hyggeligt besøg af Morten Vangsted, der er på vej hjem fra fiskeri på Horgøien.

Over aften har Martin været ved fiskevandet, og det var lige ved og næsten, da en fin Laks tog fluen kort tid, men desværre slap Laksen grebet igen.

Laksene har været særdeles aktive her I aften, hvor der har været en del springende fisk at se.


Bones Valdet:

Kurt og Bjarne har ikke oplevet noget endnu personligt, men det er dog blevet Laks til holdet, herunder Laks på blink og på kastedup, på henholdsvis 13 kg og 6 kg.


Horgøien:

Intet nyt I dag – vi besøger Palle og hans kammerater I morgen på deres vald.


Driva:

Intet hørt I dag

Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 18)
Mandag den 18. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula og Driva, Norge

Begivenhedsrig dag

Hen på morgenen lykkedes det Anders at kroge en frisk Laks på vurderet 8 kg, lige neden for hytten hvor vi bor – så der blev tilkaldt hjælp.

Men inden hjælpen nåede frem, og efter en noget heftig fight, lykkedes det Laksen at spytte en mega stor Sunray Shadow ud – en fight på ca. et minut.

Senere over middag lykkedes det Martin meget kort at kroge en Laks – samme sted som jeg mistede min Laks I går – desværre endte det på samme måde, da det lykkedes Laksen at befri sig fra fluen efter få sekunder.

En time efter var Anders atter på pletten, da han igen på en mega stor Sunray Shadow krogede en fin hun Laks – en mærket Laks – der endte med at blive nettet af Martin. En flot Laks efter en lige så flot fight – 8 kg og 95 cm – selvfølgelig genudsat

Herefter er det kun blevet til synet at springende Laks


Bones Valdet:

Vi har ikke hørt fra Kurt og Bjarne I dag

 

Horgøien:

Palle har I dag set Laks på træk og det er også blevet til en lille Laks.


Driva:

På valdet Elverhøi er der meget dødt beretter Michael – det er blevet til enkelte havøred, og et enkelt tilbud af en Laks


Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 17)
Søndag den 17. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula og Driva, Norge

Hitchet StorLaks - søndag den 17. juli

Hvor vi i går så langt flere Laks på vores vald nedenfor Gaulfossen, så er det ikke tilfældet i dag - til gengæld noget meget bedre, nemlig Laks i bidehumør.

Først havde jeg nogle få sekunder i "himmerige" da en Laks kastede sig over min Sunray Shadow - jeg letter kasketten og ønsker Laksen en god rejse længere op af elven - den var hurtigt stået af igen - men det gav gejst og humør til holdet (som i øvrigt er super fint i forvejen)

En time efter blev det så endnu bedre, da Anders hitchede et flot han Laks på 105 cm og 11,4 kg - trods det var en han og at den var lynende blank valgte han at genudsætte den i fin form - flot gestus!!! Stort tillykke fra hele holdet.

I skrivende stund - 21.30 - er der tre mand ved elven, så forhåbentlig ere nyt fra os i morgen

Fine billeder og video, når jeg kommer hjem og kan opdaterer.


Bones Valdet:

Vi har været i kontakt med Kurt og han kan melde om rolige forhold, ingen har mærket noget, hverken flue- eller spinnefiskere.

Mens vi har fået en del nedbør neden for Gaulfossen (uden det har ændret på vandstanden nævneværdig), så har de ikke fået vand oppe ved dem.
 

Driva, Elverhøi Valdet:

Her fisker man søndag-søndag mod lørdag-lørdag i Gaula, så her er man knap kommet i gang endnu.

Michael og Jan har været ude i dag og kigget på de mange elve i området.

Her til aften har Jakob Vistesen mistet en fin Laks - i øvrigt vælter det ned med regn ned ved Driva Elven.

Der kommer en hel del fine billeder, når jeg kommer hjem og opdaterer.


Finn Nielsen
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 16)
Lørdag den 16. juli (2016) - aften 18.00 - Gaula og Driva, Norge

Gaula - lørdag til aften - 6 timers fiskeri

En kendt svensker sagde: Det er svært at fiske, hvor ingen fisk bider, det er dog sværer at fiske hvor ingen fisk er - det er så rigtig som det kan være

Heldigvis har vi ikke kvaler med at der ingen Laks er - bider gør de så ikke indtil videre - men vi har forlængst på de 6 timers fiskeri rundet synet af mindst 20 springende Laks - så selv om Laksene ikke er helt på "finnerne", så er vi det - så vi er fortrøstningsfulde på "Dreamteam" (hilsen fra Anders, Martin, Jan Erik og undertegnede).

Vi har hørt fra Kurt og Bjarne på Bones Valdet - her er der ikke så meget nyt, og dagene på Aune Vald i sidste uge gave ikke Laks - men de er lige så fortrøstningsfulde som os.


Finn Nielsen
Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 15)
Torsdag den 14. juli (2016) - aften 18.00 - Gaula og Driva, Norge

Norge – opdatering uge 29

Hvor vidt vi kan opdatere undervejs i uge 29, afhænger helt og holdent af teknikken (læs internettet), men efterfølgende vil der selvfølgelig blive fulgt op på det, for det er en stor uge i Norge med en del gode fiskekammerater til stede med Laksefeber.

Fredag går turen atter mod Norge og Gaula, vi (Anders, Martin, Jan Erik og undertegnede) er på plads ved valdet neden for Gaulfossen i hele uge 29.

Vore gode fiskekammerater og venner Kurt og Bjarne fisker på Bones Valdet i Midtre Gaula – de har såmænd tyvstartet med at fiske allerede her i uge 28 på Aune Vald. I skrivende stund melder Kurt om at de ser Laks på træk.

Søren fisker atter på Reitstøa i Øvre Gaula, han vil også være at finde der i hele uge 29. Reitstøa har fisket ualmindelig godt i år, så mon ikke der er en Laksehistorie eller to herfra.

Palle er fortsat på sjette uge at finde på Horgøien her i Gaula, et besøg ved ham fra os vil være at udøve i ugens løb – med mere end 23 Laks landet har det været en super sæson for Palle.

De to ”banditter” Jan og Michael drager ud på nye eventyr her i uge 29, hvor de gæster elven Driva på et af de historiske steder ved elven, på valdet ved Elverhøi.

Så under alle omstændigheder må der komme en del nyheder på sitet her – om end ikke andet så i uge 30, når vi er vendt hjem – hvis teknikken svigter i Norges land.

Billeder vil under alle omstændigheder først komme på sitet efter hjemkomst fra Norge.

”Skitt fiske” derude i eventyrets land, må en Laks skyde frem i strømmen og gribe jeres flue…

Finn Nielsen
Redaktionen, Lystfisker-liv.dk 


Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Torsdag den 14. juli (2016) - middag 12.00 - Horgøien, Gaula

Uge 28 et sted på ved Horgøien

13. juli

Igår var elven steget en halv meter.Det var som om elven blev tømt for fisk, vi har oplevet det før - men en lille smålaks blev det da til.

Her til morgen var der betydeligt mere liv i strømmen, så 5-6 Laks og fik en Laks på første gennemfiskning 

16_koch_klumme_184      16_koch_klumme_185 

Ca. 5 kg blank og mega stærk 

Så nu står der 23-0


12. juli

Så er der hjemmelavet rensdyrpølse på hjemmebagt fladbrød til aftenkaffen 

16_koch_klumme_183
 

Mens vi venter på Laks på gang - Rå hygge


11. juli

I dag blev det til en fin 2 kgs smålaks


Blev sat pænt ud igen - da blev det 21-0


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Søndag den 10. juli (2016) - aften 18.00 - Gaula

Gaula uge 28 - søndag 10. juli

Hej Finn - Laks fanget i dag og det var en hanfisk på 102 cm og 10.2 kg.


Fanget på en Gaula Howler bundet med FutureFly materialer


Mvh
Søren Brobyskov 

Stort tillykke Søren med den flotte Laks - kan de den er fanget på mit "gamle" vald - fedt at se!!!
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Fredag den 08. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Gaula opdatering

Der skal først lyde et stort tillykke til Erik og Palle for fangsten af den megaflotte næsten 18 kilos Laks på enhåndsstang. De der har prøvet at fighte store laks på enhåndsstang ved hvor svært og hårdt det kan være. Rigtigt godt gået ”drenge”.

Men det er tilsyneladende over hele Gaula at fiskeriet stadig går forrygende, - eller rettere i det meste af Norge, hvor opgangen er rigtig flot mange steder.

I Gaula fiskes og fanges der stadig godt fra bund til top og vore venner i Singsås har da også haft et rimeligt fiskeri, men især set mange fisk på træk opover.

Kaj fortæller om en stor oplevelse, hvor han fra broen kunne se hvordan en Laks gik aggressivt til fiskekammeraten Steffens flue, desværre uden at Laksen blev hængende.

Kaj siger at de har haft flere aggressive udfald til fluerne dog uden krogning, men fisk har de landet og så vidt jeg kan regne på det, er det blevet til ca. 5-6 Laks til holdet.

Langt oppe i Haltdalen er der også fint fiskeri og der bliver flere og flere store Laks indrapporteret.

Det ligner en rigtig god sæson for Gaula og genudsætnings-statistikken ser også rigtig godt ud, det er dejligt.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Fredag den 08. juli (2016) - morgen 06.00 - Gaula

Bo Nielsen fisker Rogstad Gård Støren

16_koch_klumme_169

Gaula by night. Great fish in a cold night

                   16_koch_klumme_168

                                           89 cm – Fluen Banana, gjorde det igen

Bo Nielsen
Sportshuset, Horsens

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Torsdag den 07. juli (2016) - middag 12.00 - Horgøien, Gaula

Uge 27 et sted på ved Horgøien

07. juli

Da jeg sidder på min veranda og spiser frokost ser jeg pludselig flere Laks i strømmen 

Da griber jeg fluestangen og går i elven, fisker hurtig over pladsen og en Laks tager hurtigt fluen

16_koch_klumme_167

Herlig - god fight og Laks på ca. 5 kg

Nu står der 19-0 - Blev pænt sat ud igen


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Onsdag den 06. juli (2016) - aften 21.00 - Gaula

StorLaks til den unge mand...

Det har været en god dag for Claus, Torben og Mads i dag.

16_koch_klumme_165

Flere tilbud og endelig en fin 9 kgs til Claus. Let kroget og let at genudsætte.

Laksen kom dog ikke i nettet uden drama, da Claus opdagede at linen kom den forkerte vej ud af hjulet og måtte holde fisken tight, men det lykkedes alligevel.

Som nævnt i går er de større Laks nu klemt ved den mindre vandstand og det giver gode chancer.

                                16_koch_klumme_166

Unge Mads Schou - der i går udsatte hans første Laks nogensinde - var så dygtig at lande denne fantastiske Laks på knap 13 kg i dag.

Flot og stort tillykke til Mads og det er sikkert at Gaula ikke slipper for denne ”Laksekiller” fremover.
 

Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Onsdag den 06. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Bo Nielsen fisker Rogstad Gård Støren

16_koch_klumme_164

Klassiske Loop Hitech...

16_koch_klumme_163

...and 102 cm silver


Bo Nielsen
Sportshuset, Horsens

Stort tillykke med den flotte Laks og tak for info Bo!
Redaktionen 

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Onsdag den 06. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Ny Laksefisker er født

Mads Schou 13 år genudsætter sin første Laks ever.

16_koch_klumme_162

Det er flot Mads og velkommen i laksefiskeriets Univers.

Laksen var ca. 9 kg. Tillykke og velkommen. 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Tirsdag den 05. juli (2016) - middag 12.00 - Gaula

Gaula generelt

Selvom vandstanden er lav er der fortsat opgang af blanke Laks i Gaula, omend i mindre mængder end tidligere i Juni

Men der står også en del fisk på mange pladser og det er nu tydeligt at de store Laks vi ikke så i starten af juni, nu begynder at kræve deres territorium i de efterhånden mindre pools. 

Vores venner har de seneste dage været i flere store Laks og alene de seneste dage Har Torben Schous søn tabt et par tunge Laks på blink. Det er Torbens søns første gang ved en lakseelv, så det er jo en fin start. Det lykkedes ham så i dag at lande en fin 9 kilos Laks, så her har vi nok en ny fuldblodslaksefisker. 

Claus rapporterer at der begynder at vise sig let farvede Laks på stykket, hvilket indikerer at der nu for alvor står standfisk, som sikkert bliver sæsonen ud medmindre der kommer en rigtig stor flom.
 

Mange af dem er ikke ”smålaks” lyder det, så det blir spændende hvad der gemmer sig i hølerne. Indtil videre er der jo landet Laks på både 10-11-12-13 og 16 kg i samme pool, og mistet adskillige i denne kaliber, så der går nok et par ”lunkere” mere. 

Uvejret søndag gav kun en mindre vandstigning, men til gengæld er der stadig fiskevejr over Gauldalen nogle dage endnu, men en gang fin regn ville ikke skade.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Søndag den 03. juli (2016) - morgen 09.00 - Horgøien, Gaula

Uge 27 et sted på ved Horgøien

02. juli

Fiskeriet startede godt for mig Igen i dag, havde fisket max 45 minutter, da en mellemlaks to fluen i strømmen.

Kanon fight men krogen sad desværre dybt så den blødte, så jeg måtte desværre aflive den, og den blev Indleveret til fiskeforvaltningen

Så går den til røget laks på De Gamles Hjem her i dalen

Så nu står der 17-0 til mig 

16_koch_klumme_154

Laksen var 83 cm. og 5,1 kg.


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Fredag den 01. juli (2016) - middag 12.00 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Idag startede vi med at stå for tidligt op, da begge vores telefoner var døde og ingen alarm.

Hvordan det lige kunne ske er en total gåde..... Og så var der ellers fuld blus på solen og det er jo ikke en favorit og især ikke på denne elv. 

Helt død formiddag men det ser ud til at der er skyer på vej.

16_koch_klumme_152

Midnatssol - tja ved midnat.

16_koch_klumme_153

Storebjørn og Lillebjørn -  ala Mads og Jan på familietur i Homepool.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk


Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Fredag den 01. juli (2016) - middag 12.00 - Horgøien, Gaula

Uge 26 et sted på ved Horgøien

01. juli

Igen i dag tilsmilede fiske-løkken

16_koch_klumme_151

Efter bare 10 minutters fiskeri på anden gennemfiskning her i formiddag fik jeg en flot 9 kg. Laks i kanon form 

Det blev en kanon fight med flere luftture op over elven

Super start på en fredag - Snart weekend trænger til det...

30. juni

Her under aftenfiskeriet, så vi flere Laks i strømmen


Det blev så til en ny gået Laks på ca. 6 kg


Med venlig hilsen
Palle Jørgensen
Varde

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Torsdag den 30. juni (2016) - midnat 23.30 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv

Igen en dejlig dag på Olderø. 

Først havde jeg et hug oppe i Ratta efterfulgt af en Laks der røg ud af vandet.

16_koch_klumme_144

Kort efter krogede Jan en vild laks på ca. samme sted og det bkev en rigtig sjov fight med lange udløb og vi endte ca. 400 meter nedstrøms med denne styrkebombe.


Jan med 7 kg supersølv fra Lakselv og Ratta beat. Jan og Guide Mads Pedersen (godt nok Kjoewenhawner men ganske ok)

Superblank og hamrefuld af lys flottere blir de ikke. Efter frokost skulle vi fiske Holmen og straks ved ankomst gik en Laks ud af vamdet lige ud for hytten, men det var tydeligvis fisk på træk. 

Solen kom på fuld blus da skyerne forsvandt og selvom vi så flere Laks blwv der ikke flere stramme liner udover en enkelt der lige puffede til en Hitchet Sunray.

Imens havde Vaugh haft kontakt i Homepool, så alt i alt en ikke så dårlig en dag endda.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Onsdag den 29. juni (2016) - midnat 23.30 - Lakselv

Uge 26 ved Olderø Lodge, Lakselv


Så blev det alligevel en rigtig god dag på Olderø. 

Først en helt vild og sindsygt velkomditioneret Laks på 6.5 kg og kun 82 cm, som tog 75 meter i eeeet ryk. 

Sjældent set så smuk en Laks og haft så sjov en fight.


Kun en times tid senere var det så galt igen, men denne gang var der lidt flere pund bag og adskillige flere minutter. 

En ægte Finmarkslaks i allerbedste kondition. 

Kun 103 cm men en vægt på 14.2 kg. 

Puuh den var stærk.


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com