Mörrum - Rene Gerken, blogger

Mörrum er får mig en Elv, som har betydet meget får mit laksefiskeri igennem de sidste tre år. jeg har besøgt Mörrum med både held og uheld. Jeg er så heldig at jeg har en god kammerat, som har arbejdet og boet i Mörrum i nogle år oh han kender elven rigtig godt. 

Det første år jeg var ved Mörrum gjorde jeg den fejl, at fiske alle pools 1-32, samt Vittskövle og Knaggelid på seks dages fiskeri. Jeg tror aldrig jeg har været så forvirret før, med hensyn til mit fiskeri. Jeg fangede ingenting, ikke engang mærkede det mindste, og det var selvom der blev taget mange fisk på dette tidspunkt, som var engang i efteråret. Jeg husker tydeligt at jeg sagde til mig selv da jeg kom hjem, jeg skal aldrig til Mörrum igen.


Men året efter stod jeg der igen, men denne gang havde jeg kun købt kort til to dages fiskeri. Første morgen på Knaggelid, hvor der ikke går så mange mennesker og fisker og der ikke er stier og bænke, altså at man føler at man er ude i den rå natur. Fiskede hele stykket med min gode kammerat, som legede guide for mig, og denne gang troede jeg virkelig på det, da han selv havde fanget en fisk på på stykket nogle dage forinden. 

Men da aftenen var omme, stod vi stadig uden fisk. Dagen efter stod vi op kl. fem om morgenen, og en time senere stod vi klar ved Knaggelid igen. Her skulle der kun gå nogle få minutter før at jeg havde fisk på. Super fight, som tog 10 minutters tid, og inden jeg landede fisken, havde jeg været uden i elven to gange, da fisken havde gået rundt om nogle sten. 

Fisken var en flot farvet hunfisk på hele 110 cm. Min Største laks til dato. Når jeg fisker fisker jeg som en maksine, men når jeg har fanget fisk, slapper jeg meget mere af, faktisk så meget at på denne dag, fiskede jeg ikke rigtig mere, men jeg skulle helt sikkert tilbage til Knaggelid året efter.

For en uge siden var jeg tilbage I Mörrum, jeg overnatter i Olufström, som ligger en halv times kørsel fra Mórrum, jeg gider ikke alt det ræs som er i Mörrum.

Igen var jeg sammen med min gode kammerat, og igen stod vi på Knaggelid tidligt om morgenen, hvor der ikke er mange som fisker. Vi var meget heldige denne dag, da fiskene virkelig rørte på sig. I den første pool, så vi måske 15 fisk, som var oppe at vende, og jeg mistede også fisk efter 10 minutters fiskeri. 


En time senere, stod vi på en fin nakke på det øverste af Knaggelid, og vi kunne se at der var nogle spinnnefiskere, som havde taget en fin laks lidt oven får nakken, så der var fisk på gang. Jeg startede først, og fem kast senere med en synke 2-3 skydehoved og en Beiss flue, stod jeg med stangen bukket. En stor fisk havde taget fluen på et strip. Fightede hurtig fisken, og vi fik taget nogle billeder, før den blev sat ud igen. Fisken var en stor hunfisk mellem 95-100 cm.

Min kammerat fik en flot hybrid en time senere på 70 cm, og så var dagen reddet, og som før fik jeg ikke fisket meget mere denne weekend.


Jeg har mange gode kammerater, som tilbringer op til 14 dage ved Mörrum om året og fanger mange fisk, jeg har været så heldig at få lov til at dele deres billeder med jer.

Hvis i skulle få lyst til at komme til Mörrum, og det er jeres første gang, så skal i være klar til med andre medfiskere, der kan være rigtig mange mennesker. I starten kunne jeg overhovedet ikke koncentrere mig, når der sad tre tyskere på en bænk bag mig, og de sad kun og ventede på at jeg blev færdig, men nu har jeg vendt mig til det.

Du kan ikke sammenligne Mörrum med vores danske åer, mange siger at vi har et godt fiskeri herhjemme, og ja det har vi, men at fiske mörrum er noget helt andet end foreksempel Skjern Å. Du kan vade, du har meget skov ned til elven, og du fisker hurtigt strømmende vand, samt store sten i elven, og det finder du ikke herhjemme. 

Grej som jeg bruger er tohåndsstænger #7-9, 12 til 14 fod lange. Linerne er alt fra flydende til synke 5 skydehoveder, med 10 fods polyforfang på. Fluerne er alt fra små uldsokker til store sorte fluer om natten.

Hvis du har spørgsmål til dette fiskeri, og du altid velkommen til at skrive på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

René Gerken

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com