En af de største, fylder rundt!

”Janne”, som de nærmeste omkringværende laksefiskere kalder den levende legende inden for laksefiskeri og havørredfiskeri, Jan Johansson fra Sverige, fylder i dag lørdag den 13. april 70 år.

13_kochs_klumme_07
                   Jan Johansson (til venstre) OG Thøger Thøgersen nyder livet i fulde drag.
                            En nygået junilaks og stor elv på vej ned. Der er mere i vente.


Ud over sin store kunnen inden for lakse- og havørredfiskeriet, er Janne også kendt som en stor forfatter med flere bøger på samvittigheden, samt ikke mindst artikler til fiskeblade, herunder Flugfiske i Norden og FiskeMagasinet i Sverige.

Jeg har været så heldig at Janne har bidraget til hjemmesiden her, og det ikke mindst sammen med to af hans fiske-kompis Pär Jansson, Sverige og Nils Christensen, Danmark. Heldig har jeg været, også at møde ”Janne” i Danmark, hvorefter det blev mig den ære at få et par af mine favoritfluer med i en hans mange flotte bøger.

13_kochs_klumme_08

                                                    Jan Johanssons "Dee Royal"

En speciel flue skal nævnes i denne anledning. Laksefluen Dee Royal, Jannes supergode mønster, som Nils hjemtog til de Nordjyske havørredvande. Denne flue har om nogen fanget mange havørreder, og ikke mindst ved undertegnede selv.

Kære Jan Johansson, et stort tillykke herfra undertegnede og hjemmesiden Lystfisker-liv. dk med de 70 år.

Som bekendt: Guderne trækker ikke fra et menneskes tilmålte levetid, de timer der gik med at fiske. Derfor venter der fortsat mange gode timer til dig Janne ude ved laksevandet , ikke mindst ved din elskede Surna Elv i Norge.

Med håbet om en god dag – TILLYKKE!

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Dansk Laksefiskeri.dk

JSN Dome is designed by JoomlaShine.com