Den Gule Enke

Kystflue af Susanne Worm - KYSTFISKEREN

       
               Den Gule Enke - bundet af Susanne Worm - foto af Finn Nielsen


Bindemønster til Den Gule Enke:

Krog: Partridge CS 54 Saltwater Shrimp størrelse seks

Bindetråd: UNI - Mono Fine/Clear

Belastning: Blyfri wire

Hale: Et lille bundt marabou + enkelte lidt længere fjerstråler fra naturel rød/orange høne

Øjne: 0,35mm monofil line brændt i enden, dyppet i sort lak, 5 min. epoxy og klar lak

Rib: UNI - Mono Fine/Clear

Krop: SLF Saltwater dubbing no. 290 Watery Olive

Kropshackle: Saddelfjer fra naturel rød/orange høne

Hoved: Bindetråd


Bindevejledning:

Start med at belaste fluen nogle millimeter fra krogbøjningen og hen til et par millimeter fra krogøjet. Når man først starter et stykke fra krogbøjningen, bliver der mere plads til halen og kroppen bliver harmonisk. Tag dernæst et lille bundt af de marabou-agtige fjer fra hønen og bind det ind over krogspidsen. Afslutningsvis lægges nogle få lidt længere fjerfibre over halen og de må gerne rage lidt ud over det underste lag.

Herefter tager man et par øjne og binder et ind på hver side, så de stikker et par millimeter ud over enden af krogen. Vip hvert øje ud fra kroppen og læg nogle turn foran med bindetråden. På den måde kommer de til at stritte lidt. Disse øjne, der først er brændt i enden, dyppet i sort lak og efterfølgende når de er tørre, i fem minutters epoxy og til sidst klar lak, bliver utrolig klare og nærmest glasagtige.

Gør ribben klar. Den laves ved at lægge bindetråden dobbelt og fæstnes. Den skubbes bagud til senere brug.

Så er det tid til kroppen, der dubbes direkte på bindetråden. Start over krogspidsen. Jeg synes dette materiale kan være lidt rigelig ”levende”, så pas på ikke at tage for stort et bundt. Det sidder bedre fast med små portioner. Synes man det sidder lidt løst på krogen, kan man lige give det et ekstra turn hen over med bindetråden. Afslut et par millimeter inden krogøjet.

Find et af de længste fjer på sadlen. Strip den ene side og indbind fjeren hvor dubbingen stoppede. Fjeren bindes ind i spidsen. Lav et par turn med fjeren inden der fortsættes fire gange hen over kroppen med afslutning ved krogspidsen. Før den monofile rib gennem fluen, så hacklet fastgøres godt. Afslut med at binde ribben ned og form et lille hoved. Laker med klar lak. Til sidst kradses dubbingen godt op med både dubbing kradser og nål. Fibrene falder godt sammen med hacklet og det giver en flot effekt i vandet.

Kommentar:

Egentlig en meget simpel rejeflue. Det der tager længst tid, er såmænd at lave øjnene. Disse sorte øjne er meget fremtrædende på fluen og personlig tror jeg på, at det er lige dét, der fanger.

Fluen ser måske noget "vild" ud i tør tilstand - men det lange bløde hackle kommer til sin ret under vand. Og under vand bliver farven på kroppen meget transperant og det sammen med hacklet giver en god kontrast og alligevel synlighed.

At man tror på det man fisker med, er halvdelen af turen. Har fanget fisk stort set året rundt.

Susanne Worm
KYSTFISKEREN