Dagbog med billeder - del 1 - Canada 2017

Billeder er lagt ind i en fil for sig - klik på filen og se de billeder der hører til dagen
 

Se billeder her fra de første tre dage - 

29. september - Ankomst til Canada, via Frankfurt, Vancouver til Smithers

Nørhalne afgang klokken 01.45 - Billund nået klokken 04.15 – Frankfurt indtages klokken  07.45 – mod Vancouver klokken 10.15 – Vancouver indtages klokken 20.00 – mod Smithers (halv time forsinket) afgang klokken 24.00 – endelig fremme 02.30 – alt sammen danske tider. Et døgns rejser er forbi.

I lufthavnen venter Fred med vores bil – en kæmpe bil, så vi kan have ponton-både med ombord til drifting. River Front huset i Telkwa indtages – fantastisk sted med 10 meter til floden Bulkley River – super hus der har alt det vi skal bruge.

Retur til Smithers for at handle ind – købmandsvarer, øl, whisky, vin og aftensmad, altså det mest nødvendige.... – med mere end 24 timer på farten er der ved at være sengetid for drengene, vi er godt brugte.

Her i skrivende stund er klokken 20.45 i Smithers, Canada – 05.45 i Danmark – så allerede nu tikker de første fødselsdagshilsener ind til mig (30 september i DK, men fortsat 29 september her i Canada).

En kort opdatering, men heller ikke meget spændende at berette om endnu – men det kommer forhåbentlig snart – fiskeriet starter jo først på mandag.

Finn Nielsen

 

30. september - Komme på plads, undertegnedes fødselsdag, besøg ved Oscars i Smithers, check af floder, med mere.

Fødselsdagssang fra gutterne her til morgen, morgenkaffe, æg og bacon, flag på bordet – der var jo ikke et øje tørt – en STOR tak til gutterne for at lave en god dag.

Morgenen var skøn med let frost og en flot dampende flod da solen stod op i horisonten. Bjergkæden nede ved Smithers by med gletcherne var indhyllet i lave skyer – flot syn. Alt sammen lige uden for vinduet (billeder kommer senere). Ørnen satte sig i træet lige ude i haven og sammen med den nød vi den fantastiske Bulkley River.

En lille malurt i bægeret er, at der op til vi kom herover, så er  der regnet en hel  del. Det gør at Telkwa River der løber ud i Bulkley River er ”blowing up” (som de kalder det herovre) – omskrevet så vælter det ud med vand der er mudret og som efterfølgende gør det vanskeligere i den nedre del af Bulkley River her ved os.

Men det er under bedring og det ser ikke rigtig ud til mere regn – så det finder sikkert sit leje som det plejer, vi har prøvet det før.

Som jeg tit har sagt og skrevet, så er fisken og fangsten alene ikke det der gør det, det er helheden, og jeg må sande at jeg med flere har det på den måde - heldigvis, og det kan vise sig at være godt, da vi måske går en svær tid i møde.

Det lader til at det meste af British Columbia, herunder det store Skeena vandsystem med de fleste af verdens bedste floder for Steelhead, herunder Bulkley River, oplever en af de dårligste sæsoner i rigtig mange år med hensyn til opgang af Steelhead – det kan vi høre herovre at det er der rigtig mange meninger om – så det glemmer vi lige nu – der skal arbejdes for Steelhead – så det gør vi fra mandag.

Til gengæld skulle der være mange Coho i år (Sølvlaks) – vi har set i dag at de fanges lige nu. Så mon ikke vi får flex på klingen alligevel.

Nå, dagen startede med at vi tog ud i området for at vi kunne vise Anders og Martin de steder vi kender ved floden og ikke mindst sammen kigge på nye steder.  En nyt super sted der skal prøves er 15 km nord for Smithers kaldet Trout Creek.

Så var det ind til grejbutikken – livsnerven i området – Oscars Fly Tackleshop. Besøge ejeren Alex, skaffe licenser til Steelheadfiskeri, og ikke mindst handle ind af nyt grej og beklædning.

Jeg havde lagt en større bestilling på dette herovre på forhånd, herunder waders, fiskeveste, med mere fra Sims til gutterne og mig selv – her er der VIRKELIG noget at spare i forhold til Danmark og så er det altid det sidste nye – Alex havde klaret det hele og vi fik en uventet super rabat oven i – det kan ikke være flottere – jeg fik oven i købet en af de bestilte beklædninger i fødselsdagsgave. Jo, jo – de Danske vikinger er kendt og elsket over alt… og som Nordjyder elsker vi jo at spare penge - mange penge...

Så var det tid til at handle lidt – hjem til sen frokost – og så var der sgu købt fødselsdagsgave til farmand her. Gutterne er sgu alle tiders. Jeg fik en meget flot bog om Steelheadfiskeri i området ved Skeena og Bulkley River. En bog af den velkendte R.S. Hooton og så oven i købet signeret af ham – den er jeg virkelig rigtig, rigtig glad for. Derudover en superflot kalender med fede billeder herfra, dækkende resten af 2017 og hele 2018. En stor tak til gutterne for de flotte gaver.

Så var der hvile før end vi til aften indtager det efter sigende bedste spisested i Smithers – Kellys Grill (lyder måske ikke sådan) – her har jeg inviteret gutterne på spisning i anledning af fødselsdagen.

Det var faktisk et rigtig godt spisested, super fine bøffer og en kanon dessert, tilsat lidt god øl og vin.

Vi hyggede os efterfulgt af en tur rundt i Main Street Smithers – efterfølgende er vi trætte vendt hjem til lidt kaffe.

En super dag er ovre – i morgen skal vi se lidt flere steder der skal prøves og så skal grejet finpudses til mandagens fiskeri – vi glæder os….

Finn Nielsen

 

01. oktober - Check af fiskeri, natur-tur, rundt i området ved Bulkley River og Smithers

Søndag – så er det tæt på – vi kan nu skimte starten på fiskeriet.

Vi har været en del omkring i dag og fundet fine nye steder i Bulkley River i området ved Smithers - steder der skal prøves.

Som bekendt kræver verdens bedste Steelhead fiskeri et besøg i Skeena systemet – ingen floder er bedre end i Skeena systemet i BC, når det gælder Steelhead – 570 kilometer flod.

Mange andre floder i Canada kan kun frembringe Chinook (Konge Laks), Sockeye (Rød- og Pukkel  Laks), Chum (Hunde Laks), Coho (Sølv Laks) – men ikke den eftertragtede vilde Steelhead.

Det er specielt at møde så mange forskellige folkeslag et og samme sted i BC. Ufattelig mange lystfiskere rejser her til fra alle verdensdele i håbet om at kroge, fighte og lande netop den vilde Steelhead. Øvrige arter er velkommen, men absolut ikke det primære mål. Vil man disse arter, er der langt bedre floder end Skeena systemet – specielt længere syd på, Frazier River, Chilliwalk River, tæt på Vancouver og ikke mindst på Vancouver Island (Campbell River).

Heroppe i Smithers er naturen helt ufattelig smuk, så det kompenserer ofte for turene, der er jo ikke altid garanti for fangster. Men selvfølgelig er det primære mål ”hugget” og efterfølgende fighten fra en Steelhead. Den utrolig smukke fisk, de flotte farver og ofte glasklare finner er et must – øvrige arter på denne tid, er ofte meget farvet og har munden fulde at bidske tænder der rager i alle retninger.

Vi fik en fantastisk spise til aften kokkeret af Martin – manden der altid står for en sublim spiseoplevelse. Herefter er der hvile på programmet – lokal tid er der nu kun få timer til at vi kan starte fiskeriet.

Det ser svært ud – meget svært – men sådan er det jo. Med en usædvanlig dårlig opgang af Steelhead, så bliver det ikke så nemt. Vi skal nok forvente at der skal kæmpes, men jo mere af den slags, jo mere stolte er man af fangsten, når og hvis det lykkes – uanset, så hygger Dream Team sig.

Finn Nielsen
 


Se billeder fra dagen her - 

02. oktober - Fiskeri i Bulkley River  (første fiskedag)

Mandag - Så blev det første fiskedag – endelig.

En iskold morgen ventede os, og det med is på vinduerne. I det fjerne kunne vi skimte tågen over Smithers by og ikke mindst over Bulkley River – der gik lidt før end solen var stærk nok til at brænde det af.  Der var kolde fingre til at starte med.

I takt med temperaturen steg, kom flere og flere både med guider og håbefulde lystfiskere drønende op og ned af floden. Vi fiskede intenst og endelig lykkedes det Martin at få en fisk til at komme til fluen, desværre blev det ved det.

Vejre blev langsomt bedre og bedre, og solen gav os lune, det var en hel fornøjelse til sidst og ikke mindst blev der fisket igennem fra alle – i øvrigt også fra andre end os selv i området.

Da vi var sidst i 2014, var der af en eller anden grund altid fisk der huggede mellem klokken 16.00 og 16.30 om eftermiddagen og i de samme uger som nu – vi holdt en pause og så snakkede Jan Erik og jeg om dette, hvorefter vi begge to endnu et træk.

En Coho (Sølvlaks) tog Jan Eriks flue, en rigtig flot fisk til årstiden. Den blev fightet, fotograferet og genudsat – vi kiggede begge på klokken – 16.16, tjaaaa – på modsatte bred satte en guide en lystfisker af, 10 kast senere havde han fanget en fisk, tjaaaa….

Der skete så ikke mere på denne front i dag. Trætte – meget trætte – er vi tilbage og har igen spist rigtig god mad fra Martin – den mand kan få selv rester til at smage som en herreret.

En ny fiskedag venter i morgen, og nye fiskepladser skal prøves. Som nævnt ser det ud til at vi har ramt den ringeste sæson for fangst af Steelhead – så vi skal prøve nye udfordringer, og håber så på at vi rammer et eller andet på denne front i de knap 14 dage der er tilbage.

Finn Nielsen

 

Se billeder fra dagen her - 

03. oktober - Fiskeri i Bulkley River (anden fiskedag)

Tirsdag – Fisk i floden, både Steelhead og Coho

Endnu en iskold morgen – is i stangøjerne til omkring kl. 09.00. Herefter langsomt en mildning med mere og mere sol, hen ad formiddagen.

Vi var nede i Smithers by, hvor Bulkley River rammer tæt på og hvor man via en bådoptagningsplads kan komme tæt på elven – er super sted med varieret fiskeri, hvor både Steelhead og Coho normalt er til at komme i nærheden af – senere skulle det også vise sig at være fakta.

Såvel kongeørne som fiskeørne var på himlen og kredsede over området – det er og bliver et smukt syn.

Om formiddagen havde Jan Erik et par hug og Anders havde en større fisk på – men det blev det ved – til gengæld fangede andre lystfiskere Coho og mistede desuden et par Steelhead.

Eftermiddagen blev det helt store for mig, da en super flot Steelhead, tog fluen – efter mere end 10 minutters fight overgav en Steelhead på 102 cm og 10 kg sig. Smuk som jeg ved ikke hvad, sølvblank med den fine violette stribe på siden og helt glasklare finner – uha den var flot, det flotteste jeg har fanget.

Senere lykkedes det Anders først at miste en Steelhead, for så at overliste en Coho, og for Jan Eriks vedkommende viste en stor Coho sig lige bagved fluen, men dykkede igen. Andre lystfiskere ved floden inklusiv guider, landede også fisk – vi kunne ikke se om det var Coho eller Steelhead. Så der sker noget ved floden nu.

Først en tur i grejbutikken Oscar Fly Tackle Shop i Smithers - livsnerven i området. Aftenen er gået med godt mad i Smihers på Alpenhorn Sportsbar, hyggelig samvær og fejring af fiskene – vi er mega trætte og godt brugte, så vi tager lige en pilsner til at gå i seng på.

Finn Nielsen