Dagbog med billeder - del 3 - Canada 2017

Billeder er lagt ind i en fil for sig - klik på filen og se de billeder der hører til dagen

Se billeder fra dagen her - 

07. oktober - Fiskeri i Skeena River (Guidet tur)

Lørdag – ”Dreamteam” sammen på guidet tur i Skeena

Vækkeuret bimlede kl. 03.00 – op og af sted mod byen Terrace, hvor Skeena Rivers store vandsystem næsten kan kaldes livsnerven for Steelhead fiskeriet i BC, Canada. Flere floder er en del af systemet, herunder Skeena River, Kitsum Kalum River, Kispiox River, Copper River og Kitimat River.

Vi skulle alle 4 mand i samme jetboat, fiske i mægtige Skeena River, og vi skulle fiske sammen med en rutineret guide fra Kitimat Lodge, Rick Baerg. Han har gennem flere år guidet på Skeena River, og er nu tilbage efter en pause. Er også kendt som ”Skeena-Rick”.

En halv time i jetboat ned af Skeena River, mens lyset brød frem i horisonten. Her fandt Rick en fin lang pool hvor alle kunne fiske. Straks vi var i gang var der bud efter Martins flue to gange, desværre blev fiskene ikke siddende.

Kort efter kunne jeg lande en Coho (farvet, men fin fisk) på 4 til 5 kg – nettet af Rick. Jeg gik tilbage i mod Martin, og pludselig var der hug ved ham. En stor fisk tog fluen og plaskede i overfladen, desværre var uheldet atter med Martin – den tredje fisk der bare ikke hang ved.

Efter nogle timers fiskeri ændrede vi plads til hvad der skulle vise sig at være en af de bedste pools i Lower Skeena, igen med mulighed for at alle 4 mand kunne fiske. Her var der perfekt fiskeri, men det er svært, når sæsonen ikke byder på den store opgang.

Flotte er Bald Headed Eagles, når de spejder ud over floden fra trætoppene, eller elegant svære over samme. En meget stor Kongeørn var også på rov ind over bjergene på den anden side af floden.

Et vildt regnvejr satte ind, men de seje ”vikinger fra nord”, er ikke sådan at slå ud – så fiskes skulle der og det blev der.

Det endte dog med at der blev mærket fisk, Jan Erik mistede to fisk, det gjorde jeg også selv, herunder en virkelig kæmpe Steelhead – helt vild eksplosion i vandet, efterfulgt at 10 sekunder i himmerige, inden en STOR Steelhead kastede sig ud af vandet, hvor linen slet ikke kunne følge med og lavede en vandsøjle efter sig – desværre landede flue og Steelhead hver for sig – der måtte jeg tage luft ind og hjertet hamrede derudaf.

Pludselig er sådan en dag slut, hen sidst på eftermiddagen er der så afgang i jetboat tilbage til Terrace. Efter et farvel til guiden Rick, vendte vi snuden mod Kitimat, 60 km fra Terrace, hvor vi skulle overnatte i Kitimat Lodge ved Tracey Hittel – hvilket i øvrigt viste sig at være super fine hytter – hatten af for det.

Aftensmaden blev indtaget på den lokale Diner lige ved lodgen – her havde Jan Erik og jeg været før. Et udmærket sted, hvor mange af de lokale kommer. Det er så sidste gang at Jan Erik og jeg bestiller den ”store” model af deres pizza – det var en fantastisk pizza, super velsmag, men vi kunne brødfører en familie på fire – den var STOR……!

Tidlig i seng, da Jan Erik og jeg skulle guides igen næste dag – denne gang af Tracey Hittel ”himself”. Det så vi frem til og vi fik at vide at kl. 06.00 blev vi samlet op ved lodgen.

En fantastisk dag var til ende – alle håber altid på flere fisk, men man kan som bekendt kun blive ledt hen til hvor fiskene normalt er – og så er det jo svært i en dårlig sæson – ærgerligt, men det kan ingen ændre på.


På vegne af "Dreamteam"
Finn Nielsen