Dagbog med billeder - del 5 - Canada 2017

Billeder er lagt ind i en fil for sig - klik på filen og se de billeder der hører til dagen

Se billeder fra dagene her - 

09. oktober - Fiskeri i Bulkley River

 Mandag – tilbage i Smithers og Bulkley River

Desværre er forudsigelserne om fiskeriet fortsat helt i bund, ikke mindst når det gælder Steelhead – dette er trist på mange måder, ikke mindst set ud fra bestandens fremtid – men der kan være mange grunde til det. Som Tracey sagde, så har der i hans tid altid været ”ups and downs” – gode sæsoner kommer, dårlige sæsoner kommer – sådan som vi kender det hjemmefra med havørreder og Laks. Diverse guider, butikker og lystfiskere melder om samme udfordringer…

Endnu mere er det (formentlig) triste tanker, der vender sig i de mange lystfiskere, der netop de næste 14 dage er på vej til deres drømmefiskeri efter den fantastiske vilde Steelhead i BC, Canada – men det er med et inderligt håb om at der til slut (den næste måned) kommer en opgang af Steelhead, så de mange drømme går i opfyldelse – knæk og bræk drenge….

Tre af os startede ud i morges – Jan Erik valgte en dag med afslapning. Jeg kørte ”drengene” Anders og Martin til Quick Bridge og tog efterfølgende alene til broen ved Smithers. Her startede det fint, en Coho (lille og blank) tog fluen i fjerde kast – det måtte blive en god dag.

Efter yderligere tre timers fiskeri kunne jeg konstaterer, at det mest ophidsende var et super godt vejr, tre flotte Bald Headed Eagel og en Bæver der krydsede Bulkley River.

Så kom der besked oppe fra Quick Bridge. Både Anders og Martin havde mærket fisk, og ikke mindst set en sortbjørn – så var der alligevel håb – det var godt nyt.

Mange både og guidede lystfiskere var på floden. Senere over middag krogede jeg dagens anden Coho, igen en lille blank ”fætter” – mere skete der ikke, så hjem og hvile lidt, inden jeg og Jan Erik skulle op og hente Anders og Martin ved Quick Bridge.

Vi nåede dog lige forbi kroen i Telkwa – en enkelt Budweiser, og så gik det mod broen. Desværre var de gode nyheder fra om formiddagen vedrørende at de havde mærket fisk, ikke forplantet sig videre resten af dagen.

Nu står den på kartoffelmos på to måder, salat og mega bøffer lavet på grillen af Jan Erik – de er så store at der må være gået en kvart ko til for at lave disse bøffer – åhhhh, det bliver godt.

 

10. oktober - Fiskeri i Bulkley River

Tirsdag – den manglende opgang fortsætter, også i Bulkley River

Det lader fortsat – i hvert fald indtil videre til at blive en meget ringe sæson, når det gælder opgang af Steelhead – som tidligere skrevet, så vender det forhåbentligt, men nok først efter vi er rejst hjem på fredag.

Selv om der ikke var frost i morges, og vi i øvrigt først var ved floden kl. 10.00 ca., så var det en af de koldeste dage med overskyet og fugtigt, et par graders varme og så let vind – solen kom mere og mere frem – men kulden kunne mærkes.

Anders er fortsat dårlig desværre, så Martin og jeg tog til broen ved Smithers og Jan Erik prøvede lidt længere nede af floden. Selv om vandstand, vandtemperatur og sigtbarhed er helt i top, så er der meget få fisk i floden – Martin og jeg, samt et par andre fluefiskere, og nogle spinnefiskere, ”tæskede” området igennem flere gange uden held.

Jan Erik fik desværre heller ikke gevinst, men mødte en fluefisker fra Alberta, der fisker her i Bulkley River i 6 uger. Han havde i dag fået en flot Steelhead (lige i det område hvor Jan Erik fiskede) på ca. 15 pund. Også han kunne berette om det dårlige fiskeri. Det var hans kun anden Steelhead i denne sæson. Sidste år kunne han fange 3 til 4 Steelhead om dagen – unægtelig noget af en forskel……..!!!

Nå men sådan er fiskeri jo i en nøddeskal – der er aldrig noget der er sikkert. Åh, jo – en ting – atter står Martin for aftenens menu – det kan kun blive super godt som altid…

 

På vegne af "Dreamteam"
Finn Nielsen