Dagbog med billeder - del 6 - Canada 2017

Billeder er lagt ind i en fil for sig - klik på filen og se de billeder der hører til dagen

Se billeder fra dagen her - 

11. oktober - Fiskeri i Bulkley River

Onsdag – Flot Steelhead til Jan Erik

Kold morgen – det er skrevet og sagt før – men kold og tåget til op på formiddagen. Is i stang øjnene til efter 10.00 – trods dette var tre af os ved floden fra 07.30 (Anders desværre fortsat vag). Martin og jeg ved Chicken Creek, og Jan Erik tog til The Old Bridge.

Martin havde fundet stedet, men desværre fortsat ikke heldet, da ikke mindre end tre fisk tog fluen, men uden at hænge ved – det er bare så brandærgerligt – krydser fingre for sidste dag i morgen.

Selv havde jeg kun naturoplevelserne af deles med – det gør nu helle ikke noget i denne smukke natur. Et par Blue Jays besøgte mig (flotte blå fugle), de var ikke sky, kun 3-4 meter fra mig. Atter var ørnene på vingerne og fløj majestætisk over floden, spejdende efter – tja, fisk er der ikke mange af.

Man går hele tiden og spejder efter bjørne på de trange steder. Et stort blad faldt ned fra et træ og ramte mig på øreflippen – jeg var nær sprunget i floden af forskrækkelse……

Så kom Jan Erik ned til os, og så kom også solen frem og et bål på bredden blev etableret. Hygge, pilsner og madpakke ude i den smukke Canadiske natur. Der er bare balsam for sjælen.

Martin og Jan Erik fiskede nu hver for sig. Det var Jan Erik der havde heldet med sig, da en meget flot Steelhead på 90 cm og i 8 kgs-klassen kom på land efter en fin fight.

Det blev ikke til flere fisk i denne omgang. Jeg inviterede på pizza i Smithers før end vi skulle omkring Oscar Fly & Tackle Shop og høre en Canadisk foredragsholder Mark Beere, specialist omkring Skeena, herunder med diskussion og spørgsmål.

Interessant, og ikke mindst døjer de med samme problemer som os i Skandinavien: håbløse politikere, mange interessegrupper, visse steder opdrætsfarme af laks, andre steder garnfiskere – i det hele taget velkendte udfordringer.

Derefter hjem til lidt rødvin og for drengene 4 liter Oreo is – godnat før sidste fiskedag (Martin og Anders), Jan Erik og jeg tager en slapper, pakke, foto med mere.