Laksefiskeriet generelt Norge 2018 - del 4

Den 01. juni starter årets spændende laksefiskeri i Norge og flere andre steder. Laksefiskeriet er et populært fiskeri blandt mange danske lystfiskere, der i de blot 13 uger det står på, valfarter til laksevandende, med håbet om en sølvblank laks for enden af linen.

Mange lystfiskere er ligeledes grebet af laksefeberen, så derfor kan du også følge med i laksefiskeriet her på Lystfisker-liv.dk, og hvem bedre end Michael Koch til at beskrive dette.

Vi forsøger at opdaterer laksefiskeriet i de forskellige elve igennem alle 13 uger og specielt i de uger hvor Michael fra Lystfisker-liv.dk, er at finde i Gaula med gode fiskekammerater. Her vil vi forsøge at sende delvis live fra disse ture.

Der vil også komme nyt via:

 • Kenny Frost
 • Torben Pedersen
 • Torben Jensen
 • Harry Østergaard Jensen
 • Henrik Ravn
 • Henrik Kassow
 • Bo Nielsen
 • Rene Jensen
 • Kenneth Kjeldsen Nielsen
 • Palle Vogt Jørgensen
 • Søren Kjær Nielsen
 • Peter Bruun
 • Kurt Granat
 • Finn Nielsen (undertegnede)
 • Med flere...

Redaktionen

 

Laksefiskeriet generelt - (del 14)
Lørdag den 11. august (2018) - morgen 07.30 

Uge 33 - Gaula - Molin 

Uge 33 starter Gaula med en regulær storflom der siger 700 m3 og stadig stigende.

  


  


  

Det blir en spændende uge


Mvh
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 13)
Fredag den 10. august (2018) - morgen 07.30 

Uge 32 - Gaula - Molin 

Med tre fulde fiskeuger tilbage slår august allerede juli og tangerer muligvis juni, dette er vist ikke sket i hverken mands eller mus' minde.

Forholdende er da også endeligt blevet gode med Laks og fiskeres øjne og de forhold ser ud til at fortsætte sæsonen ud.

Så de der går med uforløste laksedrømme burde pakke vadsækken og deltage i det der ligner en god laksefest her på falderebet.

Storm og regn har også ramt det Vestjyske, så mon ikke også det danske laksefiskeri ender i en fest, så de lange tørre uger kan blive skubbet langt bagud i erindringen og frustrationerne kan drukne i våde enge og glitrende laks.

Knæk og bræk og god fiskeweekend.


Mvh
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 12)
Torsdag den 09. august (2018) - aften 19.00 

Uge 32 - Gaula - Molin 

Måleren på Gaula NVE er åbentbart i udu, den viser stadig 40 m3 men på Molin har de over 100 m3 og hastigt stigende, så endnu en flom rammer Gaula denne weekend.

Der er kommet rigtig fart på fiskeriet med mange Laks på elven og det fortsætter sikkert med disse super forhold.

15 ton landet nu, det blir nemt over gennemsnittet på de 20 ton, det ender alligevel godt og flot i 2018


Mvh
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 11)
Onsdag den 08. august (2018) - aften 19.00 

Uge 32 - Gaula - Molin 

Fangststastikken for Gaula viser med tydelighed at der er Laks i Gaula. Fiskeriet er på tiden forrygende og der landes dagligt Laks i alle størrelser.

Endnu en omgang tung regn er på vej og hvis de 20 mm torsdag og fredag holder, så ryger Gaula på 300 m3+ igen til weekenden. Det er svært st sidde hjemme og være vidne til et lakseeventyr.

Vort hold landede 6 Laks i Haltdalen i går og mistede et par stykker på Molin, de har en fest på tiden...


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 10)
Mandag den 06. august (2018) - morgen 09.00 

Uge 32 - Gaula - Molin 

Uge 32 er i gang og sikken en start. Regulær flom og en temperatur der passer både Laks og fiskere.

Vort hold så mange og nye Laks på gårsdagens stigende elv både nedstrøms Gaulfossen og oppe i Haltdalen.

De to gutter i Haltdalen havde en forrygende dag med flere tilbud, tabte Laks og een nkelt på land på ca 7 kg.

Henunder aften, da elven begyndte at falde, lykkedes det Per at lande en ny og blank 6,5 kgs hanlaks i Fluerenden, og inden da havde han haft flere tilbud og set en del Laks.

Der blev hele dagen i går fanget Laks over hele elven. Gaula er tilbage i storform, det blir en spændende august.


Mvh
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 09)
Lørdag den 04. august (2018) - eftermiddag 15.00 

Uge 32 - Gaula - Molin 

Så er den første august-uge i gang i Gaula og med den største vandføring siden midten af maj. Det må blive de mest spændende uger i sæsonen.

Mere vand er på vej, så måske bliver der fornuftigt vand resten af sæsonen


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 08)
Onsdag den 01. august (2018) - formiddag 10.00 

Uge 31 - Gaula - Molin 

Det med lystfiskernes øjne – katastrofale vejr, fortsætter åbenbart lidt endnu og vi har allerede set de fatale følger i Odense Å, hvor hundredvis af havørreder har måtte opgive i varmen og mangel på ilt. Det er i sandhed den mest katastrofale fiskesommer jeg nogensinde har oplevet og det omfattende geografiske område er nærmest uvirkeligt.

Skotland, Nordnorge (stort set hele Norge), Danmark og Sverige er hårdt ramt. At forestille sig de vandmængder der normalt strømmer ud fra dette område er nærmest umuligt at fatte og de eventuelle konsekvenser på længere sigt, helt umuligt at omsætte til virkelighed. Sørgeligt og svært at fatte.

På Gaula.no er man en smule positiv baseret på nedenstående vejrudsigt der lover en del regn i kommende weekend, men hvorvidt det giver nok og forhåbentligt køler Gaula ned, er jo selvsagt uvis (vi har set mange regn-udsigter denne sommer, der aldrig kom).

Lad os håbe det bedste for Laksene, men om fiskeriet genåbnes bliver vist svært at gisne om.  

 


Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 07)
Fredag den 27. juli (2018) - aften 18.00 

Uge 30 - Gaula - Molin 

Man kan vist sige "intet nyt under solen" . Det er snart 8 uger med ultralavt vand og høje temperaturer i både luft og vand, og det er altså ikke lakse-vejr.

Vort hold oplever det samme som alle forgående. Masser af Laks, også nye blanke, meeeen de kan ikke overlistes. Et par grilse, et par hug og en mistet Laks er det blevet og den seneste lille vandstigning gav ingen forandring.

Vi går lige straks ind i august og sidste 3 del af sæsonen og vi kan kun stadig håbe på vand, meget vand således der kan komme en ordentlig opgang og skub i standfiskene.

11 ton er landet og det skal gerne blive til 20 ton, så der er mange laks til gode endnu.


Mvh
Michael Koch
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 06)
Mandag den 23. juli (2018) - morgen 09.00 

Uge 29 - Gaula - Molin 

”Hvad skal man sige – Boller fra Koberg”???

Det er ikke nemt at finde ord for hvordan denne Lakse-sæson har udartet sig og ikke mindst hvordan det vil ende – forhåbentlig med Laksen som individ, kommer der snart en bedring i vejret: Læs megen nedbør, køligere vejrforhold og gerne med blæst.

Sker dette ikke snarest, kan det uden tvivl bliver med store konsekvenser for vores Laks – såvel her i Norge, som under egne himmelstrøg.

Talte her i weekenden med en Lakse-fisker, som netop har været i Norge og fiske, han havde haft lidt held med fangsterne – dette fik dog en brat ende, da han opdagede at de to grilse han netop havde genudsat, lå døde med bugen i vejret, da han kom 100 meter ned af elven og ingen andre havde fisket der – så stoppede han sit fiskeri.

Vi stod op lørdag her i slutningen af uge 29. Elven var som ventet steget efter aftenens- og nattens regn – specielt havde Sokna tilløbet fået en del vand og fodrede Gaula fra Støren og ned af med let beskidt vand. Sent for os, men godt for de næste, og ikke mindst for Laksen i elven – stigningen var dog hurtigt for nedadgående igen.

Farvel til Gaula denne gang, som altid en stor fornøjelse at være der langs bredderne og ikke mindst på Molin Vald. Tak for kampen – svær for en gangs skyld, men så fik vi også set Gaula fra en anden vinkel end tidligere (det behøver så kun at være den ene gang!!!). TAK til gutterne for endnu en hyggelig og kammeratlig tur (Martin og Steffen), vi fik desværre ikke vist Steffen hvad Molin Vald kan ud over at være et fantastisk sted – men der komme flere chancer Steffen hen ad vejen.


Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 05)
Fredag den 20. juli (2018) - morgen 08.00 - Gaula

Uge 29 - Gaula - Molin og Bones Vald

Det er og bliver en af de mest mærkelige sæsoner i vores tid ved Gaula – sikkert hos mange. Her hos os er der fortsat ikke nogen vandstigning, det ser dog ud til at det vender i de kommende dage og det kan formentlig give dem der afløser os her på Molin, et godt fiskeri.

I går torsdag var der tilløb til en mindre vandstigning, da der kom lidt regn, men det var slet ikke i de mængder der kunne rykke på balancen. Et par små havørreder faldt for min hitch flue over middag, det var så også alt hvad vi oplevede af hug med mere.

Nu venter vi her fredag morgen på om vejrudsigten holder, og giver regn til middag og frem, og deraf måske kan give et par timers brugbart fiskeri
 

Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 04)
Torsdag den 19. juli (2018) - morgen 08.00 - Gaula

Uge 29 - Gaula - Molin og Bones Vald

Det eneste der er bedret her torsdag morgen er temperaturen i luften – kun 14 grader. Den lovede regn oven for os udeblev, i hvert fald i et omfang der ikke gav nogen stigning af vandet, som vi kan bruge til noget – steget fra 8 til 9 kubik i sekundet, og temperaturen er fortsat høj i elven – ca. 20 grader.

Elven har nu været under 10 kubik i sekundet i tre døgn, den har dog tidligere i år været nede på 6 kubikmeter i sekundet. Vi havde i går besøg af vores Norske lodsejer, der bor helt tæt på elven, han har aldrig set Gaula i en forfatning som i år.

Men den enes brød, den andens død, som man siger, andre steder end her fisker elven super og de lave vandstande giver disse vald gode muligheder og deraf fine fangster af Laks. Blandt andet Bones Valdet hvor Kurt og Bjarne fisker, og hvor Bjarne er gået til den med tre Laks og en havørred.

Der er til gengæld mange Laks i Molin Hølen her ved os, de viser sig gerne og ikke mindst selv om vi forsøger at liste os ind på dem, er de straks ude at lufte finnerne.

Nå – dejligt behageligt vejr at fiske i, vi klør på og ser om ikke der er en ”lykke Laks” til en af os


Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Tirsdag den 17. juli (2018) - morgen 08.00 - Gaula

Uge 29 - Gaula - Molin og Bones Vald

Vi prøver om der er hul igennem – siden opdatering i søndags (læs nu tirsdag morgen), er der kun sket det at temperaturen er steget og elven er faldet. Her tirsdag morgen er den faldet til 11 kubikmeter i sekundet.

Vi ser enkelte Laks springe i poolen nedenfor os, og med de fangster der gøres omkring os på de andre vald, så mangler der ikke Laks – heldigvis.

Men vi har som i sidste uge ikke knækket koden endnu, alt fra microfluer til mega stor Sunrays, skumfluer som overlister havørreder i Danmark og tørfluer til hitch fluer i alle størrelser. Ingen reaktioner.

Noget kan tyde på som Michael nævnte i sidste uge, at de suser lige gennem Molin Vald uden at hilse. Vi kan kun håbe på et evt. vejromslag kan give en chance her sidst på ugen.

Men det er og bliver Laksefiskeri i en nøddeskal – ikke to år er ens, end ikke på eget vald. Dejligt er det og se at Bones Valdet som Kurt og Bjarne fisker på har stor succes i år under disse forhold. De har begge fået Laks og stort tillykke med det herfra.

Nå vi kæmper videre og ser hvad der byder sig – alle tre er heldigvis ved godt mod.


Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 03)
Søndag den 15. juli (2018) - middag 12.00 - Gaula

Uge 29 - Gaula - Molin og Bones Vald

Lidt over 06.00 var Martin og jeg i gang på modsatte bred. Der var lidt aktivitet i poolen, og da jeg listede en lille Hitch flue henover nakken kom et par Laks til syne – dog ikke efter min flue, men sikkert skræmt af mig eller linen – men ok, de var der….

Senere – hen af ved ni-tiden – kunne jeg atter møde en fin Laks, den formentlig største set på denne tur. En flot 8-9 kg + sprang ud af vandet mindre end 20 meter foran mig og inden for kastevidde – dog uden at dette udløste reaktion på Hitch fluen.

På anden tur gentog dette sig, dog med en mindre Laks (4-5 kg), samme sted, men dog uden for kastevidde. Martin fiskede en del i poolen og her var der også sporadiske udslag af Laks der viste sig, men dog uden reaktion på fluen – på modsatte bred ved hytten fiskede Steffen efterhånden også – ligeledes uden held.

Der er Laks her, men de er ikke nemme.

Et stort tillykke skal lyde herfra til Kurt, der sammen med Bjarne fisker på Bones Vald. Kurt har landet en flot Laks på 4,5 kg.

Et meget stort tillykke skal lyde til vores faste medlem på "Dreamteam" her på Molin i uge 29, Jan Erik Pedersen. Tillykke med de 60 år i dag, hvilket også er grunden til at Jan Erik ikke er med os i år.

Noget andet der ikke er nemt, er det Norske internet – jeg skal skåne læserne for min mening om dette – men forvent ikke meget herfra opdateringsmæssigt….

Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 02)
Lørdag den 14. juli (2018) - midnat 23.00 - Gaula

Uge 29 - Gaula - Molin

Så kom vi på plads ved Gaula på Molin Vald. Set i lyste af de forhold der i lang tid har præget Gaula med manglende nedbør og deraf lav vandstand, var lørdagen faktisk ikke så ringe. Overskyet og kun 16 grader i luften.

Der var kommet vand og en mindre stigning havde ændret forholdende til det lidt bedre. Men det ser ud som om det er en stakket frist, når sommeren vender tilbage for fuld kraft de næste dage, men det er sådan det er og det må vi leve med.

Det er nu ikke Laks der mangler, og ikke mindst set i forhold til ovenstående udfordringer. Der er der faktisk en del Laks på valdet. Men at få Laksen i humør til at bide er en helt anden sag.

I eftermiddags havde Steffen en kort kontakt til en Mellem Laks, der dog ikke rigtig huggede igennem på en forholdsvis stor flue.

Da jeg var en del af holdet på Kotsoy var en af de store forventninger til mødet med Steffen i uge 27 altid hans fantastiske fiskefrikadeller – de er uimodståelige – så derfor havde jeg også glædet mig til atter at skulle smage disse super-deller, da Steffen er en del af holdet i år. Kort sagt, jeg og Martin blev ikke skuffet – uha, de er gode, og de ligger godt i maven. Totalt udsolgt, alle 12 blev spist.

Aftenens begyndelse har varslet sommerens komme, da skyerne er væk og solen bager ned på os og giver os det første hint til det der formentlig er i vente. Men der er ikke noget som Norsk natur til meget hurtigt at ændre sig, så vi lever i håbet om at det sker.

Steffen fisker her over aften mens solen bager ned over elven. Martin og jeg tager en slapper for at fiske i morgen tidlig inde solen for alvor får fat.

Efterfølgende kunne Steffen berette om aktivitet med et enkelt tilbud, efter han havde gået over elven til modsatte bred – siger lidt om hvor lav den er.


Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk

 

Laksefiskeriet generelt - (del 01)
Fredag den 13. juli (2018) - morgen 08.00 - Gaula

Uge 29 - Gaula - Molin

Snart på vej mod færgen - kursen er sat mod Norge, Gaula og Molin Vald

Uge 29 på Molin Vald – en spændende udfordring i denne mærkværdige sæson, såvel i Norge, som mange andre steder i Europa.

Men vi er på plads – Steffen, Martin og undertegnede – og så kæmper vi vores kamp mod Laksen.

Men som altid er det skønt bare at være der, ikke mindst på Molin – terrassen, den brusende elv (måske ikke så brusende i år), hyggen med en lille genstand og det gode kammeratskab – der skal sikkert også sædvanen tro bindes en flue eller to.

Såfremt teknikken tillader det sender vi selvfølgelig en daglig rapport på Lystfisker-liv. dk – dog først billeder når vi kommer hjem igen.


Mvh
Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk