En mærkelig Lakse-sæson, der endte flot…

Et vejrlig der ikke er set magen til i mange år, et vejrlig – læs tørke – der ramte hele Europa, og deraf med lukkede Lakse-vandløb både i Norge og i Danmark.

Fiskeriet blev stoppet via foreningerne og mange Laksefiskere valgte endda lang tid før dette selv at stoppe fiskeriet. Med vandtemperaturer over 18 grader – målt helt op til 23 og 24 grader, ville genudsætning af fiskene være lig med den visse død, fiskene havde problemer nok med blot at trække vejret i det varme og iltfattige vand.

Når det alligevel endte flot, er det selvfølgelig fordi vi fik et tiltrængt vejrskifte de sidste måneder, august og september, men også fordi der var og er mange Laks – rigtig mange Laks – i vores vandløb, og det viser ikke mindst tallene for de forskellige vandløb

I Skjern Å blev det endda til ny rekord for antallet af fanget Laks, og det faktisk efter nogle ”magre” år, som mange betegner det – det er superflot, at de er tilbage på førstepladsen.

Tallene – som vi er informeret – både hjemtaget og genudsatte Laks:

Skjern Å                                    1752    

Varde Å                                     1441    (i skrivende stund – må fiske til 31/10)

Storåen                                      1248    (heraf ca. 450 på Vemb)

Ribe Vester Å med flere              426    (i skrivende stund – må fiske til 31/10)

I alt                                            4,867

Hertil kommer flere mindre vestvendte vandløb med vildlaks – så vi runder helt sikkert de 5000 Danske Laks i 2018 – imponerende.

Gudenåen (kendes ikke endnu – fisker fortsat – udsatte Laks).


En præmie til sidst…

Mit eget Laksefiskeri blev ikke det store i år. En del fiskeri omkring premieren – dog uden held – sammen med mange gode fiskerkammerater fra det Vestjyske og selvfølgelig Jan Erik og Martin.

Senere kom den forfærdelige tørke, og da det hel vendte, landede jeg med Lillemor i USA på en måneds ferie. Så der var ikke lang tid igen og gøre godt med.

Men heldet tilsmilede mig alligevel den sidste weekend inden lukningen her i midten af oktober i Storåen. En super weekend sammen med Jan Erik i et vejrlig der tangerede ”Indian Summer” med over 20 grader begge dage.

Vi kunne sidde uden for bare i T-shirt ved hytten i Idom (Plexus), nyde en fantastisk whisky som jeg havde fået af Jan Erik og frue i 60 års fødselsdagsgave, forud var gået en suveræn flaske rødvin. 00.15 gik vi til ro, super aften!

Om søndagen kom præmien så, da en meget flot han Laks i god kondition tog fluen - en Laks på 95 cm og et sted mellem 8 og 9 kg. Tæt på en præmie til Jan Erik varder også, da en Laks tog fluen ved egen bred, men desværre slog sig af igen.Så er vi landet ved hytten i Plexus i Idomlundvej til 1,5 dags fiskeri i Storåen
 

 

Fantastisk oktober lørdag - vi fiskede Storåen til solnedgang
 

   

Super whiskey - let røget - kan klart anbefales alle med gang til dette.
 

 

Morgenstund ved Storåen - lun oktober søndag morgen
 

  

Vemb - man tror det næsten ikke - spejlblank uden en vind der rør sig, og så i oktober - 21 grader
 

 

Præmie - superfight med denne flotte han Laks på 95 cm - tak for i år


Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og FutureFly