ORIENTERING til pressen/ 
PRESSEMEDDELELSE

Aalborg Kongres & Kultur Center - 2. december 2010 


Naturen i centrum under stort arrangement i Aalborg

 

Aalborg Kongres & Kultur Center indbyder i februar til event med messe, underholdning, causerier, konkurrencer og information om naturen som oplevelses arena

Arrangementet, der gennemføres fredag 11., lørdag 12. og søndag 13. februar 2011, gennemføres som to sideløbende arrangementer under titlerne Outdoor 2011 - Natur, Jagt & Lystfiskeri og Oplev, Brug & Hjælp Nordjysk Natur 2011.


Det nyeste i udstyr, tilbehør, beklædning og rejser på messe
 

I Hal A, Aalborghallen, vil gæsterne kunne møde udbydere af stort set alt, hvad naturen-tusiasten, jægeren og lystfiskeren har brug for under udøvelse af deres aktiviteter i natu-ren - inklusive services som rejser, rådgivning m.v. Der er foreløbig disponeret plads til cir-ka 50 udstillere i hallen, men plads til flere. Langt over to tredjedele af de forventede udstil-lere har sikret sig stand. 

For at understrege messens temaer - og for at give publikum en lille forsmag på, hvad naturen vil bringe i det nye forår - anlægges der flere steder i den store hal indendørs naturtableauer med miniskove, buskadser, åbne arealer samt små søer og åer. Table-auerne anlægges i samarbejde med Wagner Anlæg og Havedesign, Storvorde, Skov- og Naturstyrelsen Himmerland og Skovdyrkerforeningen Nord-Østjylland. 

Outdoor 2011 - Natur, Jagt & Lystfiskeri er titlen på messedelen af arrangementet, som er udviklet på baggrund af erfaringer AKKC hentede på årets forårsmesse, som omfattede en specialsektor for jagt og lystfiskeri. Den efterfølgende evalueringsproces konkluderede, at der var basis for at arrangere en specialmesse for jægere og lystfiskere, men viste også, at de passionerede naturentusiaster var en interessant målgruppe.

 

Videncentre, interesseorganisationer, NGO’er og klubber i special afdeling 

I Hal B, Aalborghallens Foyer, vil publikum kunne møde repræsentanter fra en lang række videncentre, interesseorganisationer, institutioner, klubber, brancheforeninger m.v., inden for områderne natur, jagt og lystfiskeri. Mødes kan også repræsentanter fra kommercielle virksomheder, der byder på oplevelser, der er tæt forbundet med naturen. 

Specialafdelingen har fået titlen Oplev, Brug & Hjælp Nordjysk Natur 2011, og der er ind-budt en lang række aktører, hvoraf mange har reserveret små og store standarealer. 

- Der forhandles i øjeblikket med mange, men allerede nu har omkring 15 indgået kontrakt med os, og vi forventer at afslutte yderligere mindst 10 kontrakter inden jul, fortæller mes-se- og udstillingschef John Nørgaard, Aalborg Kongres & Kultur Center.

 

Tæt program på to scener og udendørs alle tre dage 

På en scene i Hal C, Aalborghallens Foyer, vil folk fra videncentre, interesseorganisatio-ner, institutioner, klubber, brancheforeninger m.v. fortælle om, hvad de står for, og hvad de beskæftiger sig med, i det arbejde de udfører som frivillige eller som medarbejdere. 

Emnerne vil bl.a. omfatte miljø, naturbeskyttelse, bæredygtighed, energi, dyrevelfærd, dyrebeskyttelse, jagt og lystfiskeri, love og paragraffer. Dertil vil gæsterne kunne hente gode råd, med henblik på at færdes hensynsfuldt i naturen og lære at tage hensyn til dens flora som fauna. Råd der gælder for såvel den almindelige naturbruger som den passione-rede storbruger at naturen, jægeren og lystfiskeren. 

- Det er os magtpåliggende, at alle indslag bliver præsenteret i form af causerier, let tilgængelige og inspirerende, så alle - også de ledsagere og børn, der ikke har natur, jagt og lystfiskeri som passion - kan få glæde af at være med, siger John Nørgaard. 

På den store scene i Aalborghallen, vil der blive gennemført konkurrencer, demonstrationer og underholdning med kendte og ildsjæle, der brænder for naturen og friluftslivet.

Blandt andet. vil Netmagasinet Lystfiskerliv.dk, Sportsfiskerforeningen Pirken, Aalborg og Aalborg Kongres & Kultur Center arrangere en åben fluebindingskonkurrence, Danish Open -Flytying. Som dommere optræder ni internationalt kendte fluebindere, som forud for kon-kurrencen selv vil vise deres talenter for fluebinding.

Udendørs kan gæsterne afprøve deres talent for fluekast og skydning. Skydning med flere våbentyper - bl.a. bue og pil. Ude vil der også blive mulighed for at opleve et traditionelt samisk Lavvo telt på over 60 m2. Der kan skabes mulighed for at prøve at overnatte i Lav-vo’en, som opvarmes med et stort bål i midten af teltet. Det er Baalteknik.dk, der indbyder. 


 

Yderligere oplysninger om OUTDOOR 2011 og NORDJYSK NATUR kan fås ved henvendelse til John Nørgaard, Aalborg Kongres & Kultur Center, 99 35 55 55, 99 35 55 49, 29 41 21 25, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 Foto (kan frit benyttes):  Aalborg Kongres & Kultur Center byder i februar 2011 velkommen til stor event med naturen som overordnet tema.

 Tegningerne kan leveres i høj opløsning - og kan frit benyttes i forbindelse med omtale af arrangementet.