Outdoor 2011 - Danish Open Flytying - Internationale Fluebindere 

Internationale Fluebindere besøgte Aalborg

Internationale Fluebindere:
Hvilket felt - jeg er virkelig stolt over at vi kunne få så store navne til at gæste Aalborg. Stolt over at få så store navne til at komme til Nordjylland - på et ”wild cart”. Med et ”wild cart” mener jeg nærmere ”en chance” - de kom uden at vide hvad de gik ind til, deres tro lå i hvad jeg kunne berette og formå - hvilken tillid og tak for det! 

      

Hvad ville denne messe byde på? Hvor stor ville besøget være? Hvad ville der komme af interesserede fluebindere? Hvad kunne ”vi” byde disse dygtige fluebindere og var det overhovedet et arrangement der kunne bære denne disciplin? Ville de Internationale Fluebindere gå fra Outdoor 2011 med et godt eller et dårligt indtryk? Der var nok af ubesvarede muligheder.

Ja - maven krympede et par gange eller flere undervejs, i kampen for at det skulle lykkes. Det skulle jo gerne lykkes at få et grundlag at bygge videre på, og så ville jeg nødigt skuffe disse koryfæer, for hvem flere af dem er gode venner og bekendte.

De internationale fluebindere var:
  • Ulf Sill - Sverige
  • Kim Sørensen - Danmark
  • Tommy Kjærgaard - Danmark
  • Solan Renolen - Norge
  • Brian Størup - Danmark
  • Bjarne Lauersen - Danmark
  • Tommy Olinsson - Danmark
  • Michael Olesen - Danmark 
(nævnt i tilfældig rækkefølge). Derudover Thorsten Strüben fra Tyskland, der desværre måtte melde afbud på grund af sygdom.  

                 
                                                                Ulf Sill, Sverige                                                                                                          Kim Sørensen, Danmark

                      
                                                    Bjarne Lauersen, Danmark                                                                                                  Solan Renolan, Norge

                      
                                                        Brian Størup, Danmark                                                                                               Tommy Kjærgaard, Danmark

                      
                                                    Tommy Olinsson, Danmark                                                                                              Michael Olesen, Danmark

Men allerede på forhånd var der interesse. Mange lokale, men også udefrakommende fluebindere fra andre landsdele glædede sig til disse koryfæer skulle komme, ikke mindst de unge håbefulde fluebindere, der har deres idoler mellem de Internationale Fluebindere.


Stor lørdag:
Allerede om fredagen - hvor der ikke var et program for de Internationale Fluebindere - sad Brian Størup og undertegnede og bandt fluer på standen. Det var godt besøgt, så der var gode intentioner om at den største dag, lørdag, skulle blive en succes. 

                

Lørdag blev en succes. Podiet med de Internationale Fluebindere var godt besøgt og mange viste stor interesse for det som der blev vist frem. Der var alt fra de mindste tørfluer, henover speyfluer, moderne laksefluer og havørredfluer, til klassiske laksefluer. Jo, jo - det hele var der.


Lørdag - også virke som dommere:
De selvsamme Internationale Fluebindere havde indvilget i at medvirke som dommere ved fluebindingskonkurrencen Danish Open Flytying, som blev afviklet om lørdagen. Større ekspertise til en bedømmelse af fluerne, kunne man vel ikke ønske sig.

Det var dejligt at opleve dommerne på scenen under deres bedømmelse af fluerne. Der blev ikke overladt noget til tilfældighederne og der var stor respekt for de fluer der var bundet, men også med en egen interesse fra de Internationale Fluebindere for at medvirke til at gøre arrangementet som helhed, så godt som muligt.

Deltagerne i fluebindingskonkurrencen havde ligeledes stor respekt for, at det var dommere af denne kaliber, som bedømte deres fluer. De tre bedste i hver kategori fik tillige ud over præmierne, et flot diplom fra Outdoor 2011, med dommernes autografer på.

Som nævnt andet sted her under artikler fra Outdoor 2011, under Danish Open Flytying, så var de indleverede fluer af en fin karat, og man var fra dommernes side generelt meget godt tilfreds med kvaliteten.


Søndag - på det jævne:
Der var ikke annonceret noget specielt omkring fluebinding om søndagen. Dog var det meningen at de Internationale Fluebindere overnattede i Aalborg og skulle binde til hen på dagen på podiet - som sagt så gjort.

Det var tydeligt at lørdagens gode besøg ved diverse fluebindere var fulgt via programmet, langt færre af de ellers mange besøgende søndag, valgte at lægge turen forbi podiet med de Internationale Fluebindere.


Samlet set:
Outdoor 2011 blev samlet set en stor succes. Der kom mange tilskuere og for fluebinderne var der mange interesserede, såvel fluebindere, som ikke fluebindere.

Arrangementet som helhed var klart godkendt af de Internationale Fluebindere, og man bakker op om at der kan/skal laves noget lignende i fremtiden.

                  

Vedr. de mange flotte fluer der blev lavet i weekenden, vil nogle af dem bliver vist her på sitet under Outdoor 2011

Finn Nielsen
Lystfisker-liv.dk og Gudenaa.com